Erhvervsminister Rasmus Jarlov (K), th, havde tidligere i dag en glædelig besked med til partifælle Morten Slotved under besøget i Hørsholm.

Erhvervsminister Rasmus Jarlov (K), th, havde tidligere i dag en glædelig besked med til partifælle Morten Slotved under besøget i Hørsholm. Foto: Fred Jacobsen

Klart minister-ja til rådhus i bymidten

"Det giver god mening," sagde Rasmus Jarlov, da han i dag besøgte Hørsholm Kommune

Af
Fred Jacobsen

Det var ikke mange minutter, borgmester Morten Slotved (K) sad på pinebænken, før han fik det svar, han havde håbet på: At kommunen kan gå videre med sine planer om at bygge et nyt rådhus i bymidten.

Bare få minutter efter erhvervsminister Rasmus Jarlov, hans ministersekretær, borgmesteren, direktør Ole Stilling og Rebecca Forsman, kommunens projektleder på rådhusbyggeriet, havde sat sig rundt om bordet i borgmesterens rummelige kontor efter en rundvisning på rådhuset, tog ministeren ordet og sagde:

"Det får I lov til. Det giver god mening."

Det, Hørsholm får lov til, er at bygge et rådhus enten på Bibliotekstorvet eller på grunden med den gamle politistation på Hørsholm Allé, som er de to steder, der er i spil. Og den besked fra partifælle Jarlov var Morten Slotved ret glad for.

"Det er en længe ventet besked. Det giver os nu mulighed for at nå de besparelse, alle i kommunalbestyrelsen er enige om, og vi kan slippe af med det her rådhus," lød det fra en meget tilfreds Hørsholm-borgmester.

"Det får I lov til. Det giver god mening."

Ministerens tilladelse kommer til udtryk i et nyt Landsplandirektiv for byplanlægning i hovedstadsområdet, som kommer i høring i denne uge og otte uger frem. I forslaget bliver der ifølge Rasmus Jarlov lavet om på bestemmelsen om at arbejdspladser af regional betydning skal ligge mindre end 1,2 kilometer fra en togstation. I det ny forslag bliver offentligt byggeri af lokal betydning undtaget af bestemmelsen om stationsnærhed.

"Et rådhus her ligger langt fra steder, hvor det kan give trafikproblemer. Vi vil gerne støtte den udvikling, I ønsker jer," sagde Rasmus Jarlov. Selv om han blev oplyst om, at syv ud af ti, der arbejder på rådhuset, kommer i bil, 13 procent i bus og tog og 16 procent på cykel.

Morten Slotved luftede i sin samtale med ministeren også planen for, hvad der skal ske med det gamle rådhus.

"Vi er i kontakt med udviklere, der gerne vil bygge boliger her. Det er et attraktivt boligområde. Så det tegner til, at rådhuset her rives ned og erstattes af boliger," lød det fra Morten Slotved.

Publiceret 21 January 2019 16:15