Hørsholms handelsliv er udfordret flere steder fra, så det er ikke her, der skal spares, mener Erhvervs- og beskæftigelsesudvalget.

Hørsholms handelsliv er udfordret flere steder fra, så det er ikke her, der skal spares, mener Erhvervs- og beskæftigelsesudvalget. Arkivfoto: Peter Mailand

Udvalg trodser sparekrav:

Det kan blive for dyrt at spare her

Kommunens økonomiske trængsler forhindrer ikke politikerne i at bruge 600.000 kr. på bymidte-undersøgelse

Af
Fred Jacobsen

Kan man i en situation, hvor kommunen har sat en akut genopretningsplan i værk for at stoppe et budgethul på 23 millioner kroner i 2019, tillade sig at bruge 600.000 kroner på at finde ud af hvordan Hørsholms fremtidige bymidte skal være?

Ja, siger et samlet Erhvervs- og beskæftigelsesudvalg EBU) efter dagens møde.

"For gør vi det ikke, kan det vise sig at være meget dyre penge at spare," som udvalgets formand, den radikale viceborgmester Henrik Klitgaard, formulerer det over for Ugebladet.

Udvalget var tidligere i dag samlet for at frigive 600.000 kroner til blandt andet en analyse af, hvad der skal til for at Hørsholms bymidte kan bestå og udvikle sig med den udvikling, der har fart på på detailhandelsområdet. Forud for mødet havde udvalget fået at vide, at de nok ville gøre sig bedst i at droppe projektet på grund af kommunens vanskelige økonomiske situation.

Udfordrer byens DNA

"Vi er også presset af Fredensborg Kommunes planer omkring Cirkelhusgrunden, som efter min opfattelse udfordrer Hørsholms DNA. Det var der så fuld enighed om i udvalget," oplyser Henrik Klitgaard.

Ifølge budgetaftalen skal Hørsholm Kommune bidrage til analysen af bymidte-udviklingen med 600.000 kr., og byens handelsforeninger skal ligeledes finde et beløb for at sikre finansieringen.

Hvis EBU's ønske nu alligevel går igennem økonomiudvalg og kommunalbestyrelse, betyder det, at der kan foreligge et resultat, der kan præsenteres for kommunalbestyrelsen på augustkonferencen, som også er startskuddet på forhandlingerne om budget 2020.

Desuden er der nedsat en følgegruppe, der består af formændene for henholdsvis EBU og Miljø- og planlægningsudvalget samt en repræsentant for valggruppe 2 (Venstre, Liberal Alliance og Dansk Folkeparti).

Publiceret 23 January 2019 15:00