Thorkild Gruelund blev fredag før jul smidt ud af byrådsgruppen. Nu har hans parti sat en mæglingsproces i gang for at klinke skårene.

Thorkild Gruelund blev fredag før jul smidt ud af byrådsgruppen. Nu har hans parti sat en mæglingsproces i gang for at klinke skårene. Arkivfoto: Fred Jacobsen

Gruelunds eksklusion aflyst:

Nu mægles der hos de konservative

Storkredsformand skal finde løsningen på den konflikt, partiet og politikeren har kastet sig ud i

Af
Fred Jacobsen

Eksklusionsprocessen mod Hørsholms 71-årige konservative kommunalbestyrelsesmedlem og udvalgsformand, Thorkild Gruelund, er sat i bero. I stedet satser Det Konservative Folkeparti nu på at mægle for at klinke skårene.

Den lokale partiformand, Tomas Dyrbye, bekræfter over for Ugebladet, at partiet nu gennem mægling forsøger at finde en løsning.

"Og det er noget, vi har besluttet at holde i en lukket proces," lyder den eneste kommentar fra partiformanden.

Storkredsformand mægler

Det er Jesper Roulund, formand for Nordsjællands Storkreds, der skal forsøge at få enderne til at nå sammen. Han har, lige som den lokale partiformand, ikke yderligere at sige om processen. Jesper Roulund er endnu ikke gået i gang med den konkrete mægling, men skal i den nærmere fremtid snakke med både medlemmer i partiet og i kommunalbestyrelsesgruppen for at finde ud af, hvor der kan sættes ind for at finde en løsning.

Sagen eksploderede på det nærmeste 21. december, på dagen, hvor Gruelund fyldte 71 år, og en stålsat partiformand fulgte efter Thorkilds Gruelunds fremstrakte hånd mellem jul og nytår op med at præcisere, at han havde sat eksklusionsprocessen i værk.

"Thorkild Gruelund er ikke længere medlem af den konservative gruppe. Derfor kan han ikke sidde i kommunalbestyrelsen. Hvis han ikke selv vil trække sig, må vi ekskludere ham," lød den kontante melding fra Tomas Dyrbye.

Den konservative vælgerforening i Hørsholm holder generalforsamling 31. januar, hvor Gruelunhd-sagen skal drøftes. Det er dog nødvendigvis dér, resultatet af mæglingen fremlægges.

Både Tomas Dyrbye og Jesper Roulund oplyser, at mæglingen skal have den tid, den skal have og at den kan strække sig ud på den anden side af generalforsamlingen.

SAGEN KORT

    5. december advarer Tomas Dyrbye, formand for den konservative vælgerforening i Hørsholm, i en pressemeddelelse Thorkild Gruelund mod at eksponere sig selv i hans sag mod Hørsholm Kommune i en privat sag om færdselsret. "Koncentrér dig om politik og stop med den offentlige eksponering af private sager," lyder partiformandens opfordringen.

    Gruelund svarer igen med: "Jeg er altid ærgerlig over en dårlig sag i Hørsholm Kommune. Det vil dog ikke forhindre mig i at udtale mig."

    21. december melder Det Konservative Folkeparti i Hørsholm og borgmester Morten Slotved ud, at Thorkild Gruelund ikke længere er del af den konservative gruppe i kommunalbestyrelsen og at de forventer, at han melder sig ud af partiet og stiller sit mandat til rådighed. Begrundelse: "Summen af sager, hvor Thorkild ikke har arbejdet loyalt med gruppen". Desuden har han ikke villet give borgmesteren sin fulde opbakning.

    Thorkild Gruelund afviser både at forlade byråd og parti.

    27. december: Thorkild Gruelund erklærer sin fulde opbakning til borgmesteren og inviterer til en snak om sagen. Morten Slotved kvitterer med et "jeg tror det er sundt, vi tager en snak"

Publiceret 24 January 2019 12:15