Hørsholm Idrætspark kam i forår/sommer 2020 blive vært for et EM-fodboldhold.

Hørsholm Idrætspark kam i forår/sommer 2020 blive vært for et EM-fodboldhold. Foto: Google Earth

Kovending:

EM kan alligevel komme til Hørsholm

Hvis et gold til fodbold EM i 2020 vil slå sig ned i Hørsholm, så er vejen banet for det

Af
Fred Jacobsen

Når europamesterskaberne i fodbold finder sted over hele Europa i 2020, kan Hørsholm nu også blive en del af det. EM i 2020 afvikles ikke i et enkelt land, men spilles i anledning af turneringens 60 års jubilæum i 12 europæiske byer - blandt andet København.

Selv om Sport-, fritid- og kulturudvalget (SFKU) tidligere har sagt nej tak til at Idrætsparken skal være træningscenter for et af EM-landsholdene, er udvalget nu vendt på en tallerken og siger ja tak. Og det er udvalgsformand Nadja Hageskov (K) glad for.

"Det er fantastisk. Vi har jo været vilde med det. Det er godt for borgerne, foreningerne og erhvervslivet," mener Nadja Hageskov, der håber, at et EM-træningscenter ud over noget 'stjernestøv' også kaster kontanter af sig til byens erhvervsliv.

"Folk skal bo her og spise her, så jeg håber da erhvervslivet får glæde af det."

DBU betaler gildet

Det er primært økonomien, der har fået udvalget til at ændre holdning: Da udvalget oprindeligt var skeptisk, skyldtes det dels uigennemsigtige kontraktforhold plus en forpligtigelse til at sørge for, at faciliteterne er helt opdateret til det fodboldhold, der skal slå sig ned i Hørsholm.

Eksempelvis udgifter til banepleje og inventar, som efter de første beregninger ville løbe op i 400.000 kroner eller mere. Disse udgifter har Dansk Boldspil Union (DBU) nu indvilge i at dække. Hørsholms engagement i EM i fodbold vil derfor være uden omkostninger for kommunen. Tværtimod vil kommunen kunne få glæde af de tilretninger, et træningscenter vil kræve.

Får besked i foråret

Det er dog ikke givet, at et EM-landshold slår sig ned i Hørsholm. Landsholdene bestemmer selv, hvor de vil være, og det bliver ifølge DBU først afgjort i april eller maj 2020.

Da muligheden for at få noget af fodbold-EM trukket til Hørsholm kom frem for et lille års tid siden, var SFKU fyr og flamme. Da betingelserne sidenhen blev kendt, dalede begejstringen.

For på det tidspunkt stod det klart, at det ville koste omkring en halv million kroner at være med. Hovedparten af udgifterne skulle gå til at udbedring af idrætsparkens fodboldbane. Det alene var beregnet til 371.000 kr. Derud over skulle der afsættes personale og bruges penge på indendørs faciliteter for sammenlagt 70.000 kroner. Og oven i det kom for små 100.000 kroner honorarer af forskellig slags.

De tal skræmte flertallet i udvalget så meget, at det sagde nej tak.

Publiceret 29 January 2019 17:30