Inga Nielsen, Hørsholm, kan fejre sin 80 års fødselsdag 10. februar, men markerer den runde dag med reception på Selmersbo mandag 4. februar kl. 14-16. Foto: Fred Jacobsen

Inga Nielsen, Hørsholm, kan fejre sin 80 års fødselsdag 10. februar, men markerer den runde dag med reception på Selmersbo mandag 4. februar kl. 14-16. Foto: Fred Jacobsen

Hjerter dame fylder rundt

Inga Nielsen, formand for Hjerteforeningen i Hørsholm, kan fejre sin 80 års fødselsdag søndag den 10 februar

Af
Morten Timm

Det er en af Hørsholms ildsjæle - Inga Nielsen - der søndag 10. februar runder 80 år. I de sidste fire år har hun ikke mindst markeret sig som formand for Hjerteforeningen i Hørsholm og har med sit ukuelige gå-på-mod og store vedholdenhed formået at få den lokale hjerteforening til at vokse sig stor - fra 300 til 1.100 medlemmer - på noget nær rekordtid.

Inga Nielsen kan også se tilbage på en lang og succesrig erhvervskarriere. I mange år var hun direktør i 'Akti', Akademiet for Kommunation-Taleteknisk Institut med kurser i management, og blev ikke kun en kendt person indenfor erhvervslivet.

I en årrække sad hun også som konservativ lokalpolitiker i Vallensbæk Kommunalbestyrelse.

I 1988 valgte Inga Nielsen at blive direktør i eget firma og købte forretning i en af landets største forretningscentre, Rødovre Centrum. Her drev hun i 11 år modeforretning med stor succes, indtil hun valgte at gå på pension.

Mistede sin mand

Planen var, at hun skulle nyde sit otium med sin mand gennem 46 år, Kurt Leif Nielsen. Men sådan skulle det ikke gå, for i april 2004 mistede hun ham, da han pludselig døde af hjertestop.

Senere samme år blev Inga Nielsen valgt ind i Hørsholm Seniorråd og var aktiv i Rungsted Menighedspleje. I en periode som næstformand og formand for konservativ kvindekreds. På Karen Blixens Rungstedlund var hun sekretær for ornitologer, som holder styr på fuglebestanden.

Koster knofedt

For fire år siden valgte hun så at kaste al sin energi ind på opstarten af Hjerteforeningen Hørsholm - en sag som netop har betydet meget for den runde fødselar efter sin mands hjertestop.

Hun begyndte med 300 medlemmer, men nu det er tæt på firdoblet på de fire år.

"Det er ikke noget, man kommer sovende til, og det har kostet lidt knofedt," erkender Inga Nielsen.

"Først og fremmest skal man have en god bestyrelse, holde nogle gode hjertecafeer og motion for hjertepatienter er en meget vigtig del," tilføjer den lokale hjerter dame.

Hjertestier og blodtryk

Inga Nielsen har også været drivkraften bag, at der nu er etableret to hjertestier i Hørsholm, henholdsvis rundt om slotssøen og ved Hørsholm Golf. Og hver torsdag er der motion i Hørsholms smukke motionscenter i Søhus motionscenter.

"Vi vil gerne sørge for, at alle hjertepatienter har et godt liv trods den sygdom, de må leve med. Her betyder omgivelserne en del," mener Inga Nielsen, der også har indledt et samarbejde med Matas, hvor Hjerteforeningen i perioder måler borgernes blodtryk.

"Mange går med et for højt blodtryk uden at vide det, og det er ikke noget, man kan mærke, før det går galt. Når hjertet er på overarbejde vokser det og så giver det hjertesvigt. Og hver fjerde dør af hjerte-karsygdomme, oplyser 80 års fødselaren.

Fødselsdagsreception

Desuden glæder Inga Nielsen sig over et godt samarbejde med Hørsholm Kommune.

"Det betyder meget for en forening som Hjerteforening Hørsholm. Vi må sandelig heller ikke glemme de pårørende. Og slet ikke de syge ensomme. Ensomhed er den levende død," siger Inga Nielsen, der tilføjer, at alle medlemmer i Hjerteforeningen Hørsholm altid kan hente hjælp i hovedforeningen eller ved henvendelse til Inga selv.

Sin 80 års fødselsdag markerer Inga Nielsen med en reception mandag 4. februar kl. 14-16 i Aktivitetscenter Selmersbos cafe, hvor alle er velkomne. Selve dagen - søndag 10. februar - holdes med familien.

Publiceret 01 February 2019 09:49