Kristin Arendt vender tidligst tilbage til påolitik efter sommerferien.

Kristin Arendt vender tidligst tilbage til påolitik efter sommerferien. Arkivfoto

Udvalgsformand forlænger orlov til efter sommer

Kristin Arendt skulle have været tilbage 1. marts, men forlænger orlov med fire måneder

Af
Fred Jacobsen

Den konservative Kristin Arendt vender ikke tilbage til pladsen i kommunalbestyrelsen eller til formandsposten i Miljø- og planlægningsudvalget før en gang efter sommerferien.

Hun bekræfter over for Ugebladet, at hun søger orlov i yderligere fire måneder fra 1. marts, som ellers var den dato, hvor hendes nuværende orlov udløber. Det vil sige til udgangen af juli.

Det store spørgsmål er, om Kristin Arendt så kan vende tilbage til posten som formand for Miljø- og planlægningsudvalget. Arendt er nemlig ansat i Athena Partners, et ejendomsselskab med samme adresse i Hellerup som Nord Partners, der er involveret i større projekter som den ny bymidte på Cirkelhusgrunden, nyt NGG, international skole samt boliger ved Christianshusvej og Bakkehusene.

Jeg er gået i politisk dvale og kan derfor ikke se interessekonflikten

Kristin Arendt mener ikke, at hun er i en interessekonflikt, fordi hun er ansat som konsulent i et ejendomsselskab, der blandt andet også opererer i Hørsholm Kommune.

"Jeg har orlov, arbejder derfor ikke for kommunen. Og jeg er ikke politisk aktiv hverken i den konservative gruppe eller andre steder. Jeg er gået i politisk dvale og kan derfor ikke se interessekonflikten," siger Kristin Arendt til Ugebladet og understreger, at hun ikke selv er involveret i projekter i Hørsholm.

Hun er dog bevidst om, at situationen ændrer sig, når - eller hvis - hun vender tilbage til politik og fortsat er knyttet til Athena Partners.

"Det er klart, det er en anden sag. Så skal jeg finde en passende rolle," mener Kristin Arendt.

Frit arbejdsmarked

Det er borgmester Morten Slotved (K) enig i.

"Vi har et frit arbejdsmarked, og så længe Kristin har orlov, ser jeg ikke noget problem. Når hun vender tilbage, må vi have en dialog om, hvad der skal ske. Kristin kan ikke forvente bare sådan at vende tilbage til det der var," siger borgmesteren.

Da Kristin Arendt i november meldte ud, at hun ville tage orlov, var det for at få tid til et konsulentjob i Region Hovedstaden. Det kom hun dog aldrig i gang med, fordi der kom denne mulighed for at arbejde med byudvikling.

Publiceret 04 February 2019 18:30