Kim Kyhl Andersen er den ene af to projektmagere til et nyt og omfattende bymidtebyggeri.

Kim Kyhl Andersen er den ene af to projektmagere til et nyt og omfattende bymidtebyggeri. Pressefoto

Bygherre:

Bymidteprojekt skal trække nye butikker til

Projektet skal være med til at udvikle byen, oplyser projektets ene ophavsmand, men for økonomien kan hænge sammen, kan det ikke ændres meget i omfang

Af
Morten Timm

"Det er et meget dyrt og stort projekt, som vi har arbejdet på meget længe, og vi mener, at det er et projekt som kan være med til at fastholde og udvikle Hørsholms by- og handelsliv."

Sådan lyder det fra Kim Kyhl Andersen, den ene part af firmaet Grundahl Andersen A/S, som står bag det nye bymidteprojekt, de kalder 'Urbant Knudepunkt i Hørsholm bymidte'.

"Vores idé er at få butikker til Hørsholm, der ikke er til stede i forvejen. Derfor er vores udgangspunkt ikke at skulle konkurrere med det øvrige handelsliv i Hørsholm, men være med til at udvikle det," siger Kim Kyhl Andersen.

Enten eller

Det fremsatte bymidte-projekt, der foreløbig kun er blevet præsenteret for medlemmer af Miljø- og planlægningsudvalget, er på sin vis et 'take-it-or-leave it'-tilbud.

"Vi har ingen mellemvej. Det er enten, det her. Eller ikke noget. For ellers hænger det ganske enkelt ikke sammen økonomisk," fastslår bygherre Kim Kyhl Andersen overfor Ugebladet.

Udover 40-50 lejeboliger, som er udtænkt til at være ældrevenlige, har de indtænkt store butikker på over 1.000 m², et stort sundhedshus, en luksusbiograf, en stor dagligvarebutik, et fitnesscenter og mulighed for restaurant og take-away.

Samlet tæller byggeriet hele 15.500 kvadratmeter, hvilket er en bebyggelsesprocent på 200.

Selvom der er fastlagt en kvadratmeterfordeling af de enkelte elementer i projektbeskrivelsen, så er det et kun et udgangspunkt. Ifølge Kim Kyhl Andersen er der flere muligheder for justeringer.

Men der er tale om et fuldt bæredygtigt byggeri og med fuld parkeringsklæder.

Aftaler på plads

Projektet strækker sig over fem matrikler fra Hørsholm Allé og rundt om hjørnet ad Usserød Kongevej - ialt 7.623 kvadratmeter.

Grundahl Andersen A/S har allerede aftaler klar om de fem matrikelejere om overtagelse, herunder p-pladsen som ejes af Hørsholm Kommune.

På baggrund af butiksstørrelsen i omegnen af 1.000 m² kan det bymidteprojektet uden tvivl ses som et modtræk til centerplaner ved Cirkelhuset.

Publiceret 05 February 2019 09:15