Hanne Birk Christiansen, i midten med datteren Anja på to år, og vennerne Richard og Maria på Rungsted Havn i vinteren 1978/79.

Hanne Birk Christiansen, i midten med datteren Anja på to år, og vennerne Richard og Maria på Rungsted Havn i vinteren 1978/79. Foto: John Christiansen

Isvinteren 78/79:

Eventyrlandskab og is indvendigt på ruderne

Husker du årsskiftet for 40 år siden? Send et billede her fra området og fortæl din historie

Af
Fred Jacobsen

Hvornår var det nu det var?

Isvinter Rungsted Havn

Isvinter Rungsted Havn Foto: Hørsholm Lokalarkiv

I seneste udgave af Ugebladet - side 4 - bragte vi på vegne af Hørsholm Lokalarkiv en efterlysning af årstallet for, hvornår billedet i artiklen er taget.

Hanne Birk Christiansen er ikke et sekund i tvivl: Der er fra vinteren 1978/79, der op ti årsskiftet var præget af en heftig østenstorm med frost, sne og is.

Vandet blev pisket op på land, frøs nærmest øjeblikkeligt til is og dannede mange steder i landet vidunderlige islandskaber. Blandt andet på Rungsted Havn, hvor lokalarkivets foto stammer fra.

Østenstorm og kuldegrader formede i vinteren 1978/79 Rungsted Havn til et spændende eventyrlandskab af is.

Østenstorm og kuldegrader formede i vinteren 1978/79 Rungsted Havn til et spændende eventyrlandskab af is. Foto: John Christiansen

Hanne Birk Christiansen husker blandt andet vinteren for 40 år siden for at være så kold, at der var is indvendigt på vinduerne.

Hvis du ligger inde med billeder fra dengang, så send dem til Ugebladet på redaktion@ugebladet.dk med en lille fortælling om, hvordan du oplevede denne markante isvinter.

Publiceret 09 February 2019 09:00