Nordsjællands Politi kiggede fredag aften forbi Hørsholm Idrætspark og uddelte 31 parkeringsbøder. En af dem var Jan Larsen, der mener, at det er for langt ude på en blind vej en fredag aften.

Nordsjællands Politi kiggede fredag aften forbi Hørsholm Idrætspark og uddelte 31 parkeringsbøder. En af dem var Jan Larsen, der mener, at det er for langt ude på en blind vej en fredag aften.

Aktion på Stadionalle:

Uddelte p-bøder på stribe

"Vi gør det alene af hensyn til trafiksikkerheden," siger Hørsholms områdebetjent om fredagens aktion

Af
Morten Timm

31 gange blev bødeblokken taget i brug fredag aften, da Hørsholms områdebetjent Henrik Suhr og to motorcykelbetjente rykkede ud med en parkeringskontrol i Idrætsparken i Hørsholm.

Flere bilister havde parkeret bilen halvt oppe på cykelstien på Stadionalle, nogle på steder med stopforbud og andre uden for afmærkede båse. Endelig havde Aalborg Pirates placeret deres spillerbus på en handicapplads, så det var dobbelttakst, oplyser Henrik Suhr.

I januar fortalte områdebetjenten i Ugebladet, at der i nær fremtid ville blive foretaget parkeringskontrol i området, fordi der åbenlyst er et problem i området, og politiet samtidig har fået en del henvendelser fra borgere, der er ikke er trygge ved, at deres børn skal køre til og fra sport, fordi de må ud på kørebanen for at komme forbi.

Politiet har flere gange fået henvendelser fra borgere, der påpeger, at mange bilister parkerer ulovligt på Stadionalle og til gene for de bløde trafikanter.

Politiet har flere gange fået henvendelser fra borgere, der påpeger, at mange bilister parkerer ulovligt på Stadionalle og til gene for de bløde trafikanter. Arkivfoto: Morten Timm

"Vi gør alene det her af hensyn til trafiksikkerheden og for at være tryghedsskabende," fastslår Henrik Suhr overfor Ugebladet og tilføjer, at han ellers ikke bruger sin arbejdstid med at kontrollere parkeringer i Hørsholm og fx ikke vil gå rundt på Kammerrådensvej og holde øje med om bilisterne overholder den nye tre-timers parkering.

P-pladser nok

Selv om Hørsholms områdebetjent havde forventet, at der sådan en fredag aften med ishockeykamp i hallen ville være noget at se til for ham og kollegaerne, undrer det alligevel, at så mange bilister ikke havde gjort brug af de ledige pladser.

"De fleste kunne faktisk have undgået p-afgiften, hvis de lige ville have gået 100-150 meter, fordi der var flere ledige pladser på de nye parkeringsområder på Stadionalle," oplyser Henrik Suhr, der også noterede sig, at flere forbipasserende udtrykte tilfredshed med politiets besøg og kontrol af ulovligt parkerede biler.

"De fleste kunne faktisk have undgået p-afgiften, hvis de lige ville have gået 100-150 meter, fordi der var ledige pladser på de nye parkeringsområder i Idrætsparken," oplyser Henrik Suhr, områdebetjent i Hørsholm. Arkivfoto: Morten Timm

"Selvfølgelig var der også nogle, der var mindre glade, og lige skulle sige "at det er så det, de bruger vores skattepenge på", men det er vi vant til at høre," fortæller den lokale områdebetjent.

Langt ude og i små sko

Ugebladet har også modtaget en mail fra Jan Larsen, der er en af de 31 bødemodtagere. Han var nede for at se ishockey og kalder det latterligt.

"Det var svært at finde en p-plads, og vi var cirka 25 biler, der så holdt på vejen. Vi ved godt, at der er p-forbud, men en fredag aften på en blind vej. Det er sgu langt ud. De går i små sko, når de uddeler bøder. Som om de ikke vil have, at der kommer tilskuere," skriver Jan Larsen i sin mail.

Områdebetjent Henrik Suhr vil ikke oplyse, hvornår han næste gang kigger forbi Idrætsparken og Stadionallé, men han forsikrer, at det ikke er sidste gang.

Publiceret 20 February 2019 07:30