Kommunalbestyrelsen godkendte Kristin Arendts (K) orlov frem til 1. august.

Kommunalbestyrelsen godkendte Kristin Arendts (K) orlov frem til 1. august.

Udvalgsformands orlov blåstemplet

Byrådet nikker ja til at forlænge Kristin Arendts orlov til 1. august

Af
Fred Jacobsen

Kommunalbestyrelsen godkendte i aftes formelt, at den konservative Kristin Arendt forlænger sin orlov fra det lokalpolitiske arbejde frem til 1. august.

Kristin Arendt var formand for Miljø- og planlægningsudvalget (MPU), da hun i november bad om orlov frem til i første gang 1. marts på grund af nyt arbejde. Den orlov har hun nu ønsket forlænget.

Det betyder, at Bent Frabricus' periode som stedfortræder også bliver forlænget. Han indtræder i MPU i stedet for Arendt, og her skal Jan H. Klit så fortsat varetage formandsposten indtil Kristin Arendt vender tilbage. Jan H. Klit (K) overtog som næstformabnd automatisk formandshvervet efter Arendt.

Orlovsforlængelsen betyder tillige, at Charlotte Kirchheiner forlænger sit sæde i økonomiudvalget, hvor hun erstatter Kristin Arendt.

Mister vederlag

Med forlængelse af sin orlov mister Kristin Arendt også sine vederlag som henholdsvis medlem af kommunalbestyrelsen, udvalgsformand og medlem af økonomiudvalget.

Det er nemlig sådan, at der kun gives vederlag for arbejdsrelateret fravær i op til tre måneder. De tre måneder udløber ved udgangen af februar.

FAKTA

Disse vederlag mister Kristin Arendt årligt (satser pr. 1.1. 2018):

Formand for MPU: 224.277 kr.

Medlem af kommunalbestyrelsen: 91.487

Medlem af økonomiudvalget: 25.825 kr.

Kilde: www.horsholm.dk

Publiceret 26 February 2019 17:30