Her er betingelserne beskrevet for at parkere ved Lagkagehuset.

Her er betingelserne beskrevet for at parkere ved Lagkagehuset. Foto: Morten Timm

Når p-bøden kommer hurtig som et lyn:

Det er ejeren, der bestemmer

Parkeringsselskab, der opererer i Hørsholm, arbejder med observationstid på helt ned til 0 minutter

Af
Fred Jacobsen

De kan være meget hurtige på aftrækkeren, parkeringsvagterne der er tilknyttet parkeringsselskabet Din Parkering. Faktisk arbejder de nogle steder med en observationstid på 0 minutter fra de ser en bil parkere uden p-skive og indtil afgiften sidder i vinduet.

Din Parkering operer blandt andet på parkeringspladsen på Syrenvej ved Lagkagehuset, hvor den aktuelle observationstid - altså tiden fra observation til udstedelse af afgiften - er ukendt. Men den er lav, mener Thomas Bak fra Kokkedal.

Bøde efter tre minutter

Han fik 4. februar kl. 16.34 på p-pladsen ved Lagkagehuset klemt en p-afgift på 795 kr. ind under vinduesviskeren på hans Citroën. Der er en to timers tidsbegrænsning på pladsen, hvor hans bil blev observeret kl. 16.30. Ét minut senere konstaterede p-vagten, at p-skiven i Thomas Baks bil var stillet kl. 14.30. De to timer var således overskredet på det tidspunkt.

Og da bilen stadig stod der, skred vagterne til handling og skrev bøden.

Står og lurer

Sagen efterlader Thomas Bak med en følelse af, at nogen bare har stået og luret på ham, og at p-pladsen er en ren pengemaskine.

"Juridisk er det en overskridelse, det er jeg med på. Jeg synes det er en amoralsk adfærd. Min bil var nærmest den eneste på pladsen og det drejer sig om minutter," siger Thomas Bak til Ugebladet.

"Jeg ønsker sådan set også at rejse en lokalpolitisk debat om millimeterdemokrati og sekunder," tilføjer det tidligere Venstre-medlem af byrådet i nabokommunen Fredensborg og ny folketingskandidat i Nordsjælland.

Det er Din Parkering, der administrerer p-pladsen ved Lagkagehuset. Og her bekræfter Maria Larsen, at observationstiden godt kan være helt ned til 0 minutter. Hun ønsker dog ikke at oplyse, hvad observationstiden konkret er på P-pladsen ved Lagkagehuset.

Jeg synes det er en amoralsk adfærd

"Det oplyser vi ikke. Det er noget, der aftales i kontrakten mellem os og p-pladsens ejer," siger Maria Larsen til Ugebladet.

Lever af mange kunder

Det er Rungsted Ejendomme i Hørsholm, der ejer p-pladsen. Firmets administrerende direktør Jesper Vissing forklarer, at han er interesseret i "at have flow i tingene".

"I de ejendomme, hvor vi har parkeringspladser, er der forretninger, der lever af at have kunder. Langtidsparkering giver ikke omsætning," siger Jesper Vissing til Ugebladet og fortæller om biler, der har stået på pladsen i dagevis.

Han peger også på, at lejerne i lejlighederne over Lagkagehuset har p-pladser i kælderen, som de skal benytte.

Rungsted Ejendomme ejer også p-pladserne ved motionscenter SATS på Kamerrådensvej, hvor der også er tidsbegrænset parkering.

Publiceret 26 February 2019 08:25