Et idyllisk billede af en ungsvane tæt ved Hørsholm Kirke, men bag gemmer der sig en vild kamp blandt områdets svaner, og de nytilkomne er ikke så velkomne.

Et idyllisk billede af en ungsvane tæt ved Hørsholm Kirke, men bag gemmer der sig en vild kamp blandt områdets svaner, og de nytilkomne er ikke så velkomne. Foto: Heidi Birkvel

Vild svanekamp i slotssøen

Et par unge svaner og et andet svanepar skaber trængsel i det natursmukke område ved Hørsholm Kirke

Af
Morten Timm

Svanerne i slotssøen har til alle tider samlet folks opmærksom. Særligt når der er nyudklækkede unger senere på foråret.

Men Heidi Birkvel, der er frivillig vagt ved Hørsholm Kirke, kan også berette om en helt anden og mere dramatisk historie historie fra fuglelivet ved slotssøen, hvor hun forleden tog dette flotte billede af en ungsvane tæt ved Hørsholm Kirke.

Hun oplyser, at den unge svane lige tager sig et hvil. men oplyser så til Ugebladet, at der sker ting og sager blandt svanerne, som kæmper for deres territorie og yngleplads - og ikke bare lader 'fremmede' komme til. Ungen er nemlig ankommet med sin søster eller bror.

Det betyder, at der for tiden er seks svaner i én sø - hvilket skaber trængsel. Dertil kommer endnu et par fra sidste år, der har fået lov at blive. Ifølge Heidi Birkvel opholder de sig i en af bagerste søer.

"Der er her og nu en vild kamp for at få både de to unger og det nye par, der synes de skal bo i søen, væk," fortæller Heidi Birkvel.

Publiceret 01 March 2019 16:00