Stephan Grey, formand for Rungsted Hørsholm Floorball Klub, fik onsdag aften overrakt 'Årets Lederpris 2018' af Nadja Maria Hageskov (K), formand for Sport-, fritid- og kulturudvalget.

Stephan Grey, formand for Rungsted Hørsholm Floorball Klub, fik onsdag aften overrakt 'Årets Lederpris 2018' af Nadja Maria Hageskov (K), formand for Sport-, fritid- og kulturudvalget. Foto: Morten Timm

Årets lederpris:

Reddede klub fra lukning og tidoblede medlemstallet

Formand for Rungsted Hørsholm Floorball Klub, Stephan Grey, hædret med årets lederpris, der samtidig fejrede 50 års jubilæum

Af
Morten Timm

Det var en meget glad og stolt Stephan Grey, der torsdag aften blev hædret med 'Årets lederpris 2018' i Hørsholm for sit store og ukuelige frivillige arbejde som formand for Rungsted Hørsholm Floorball Klub.

Tilmed valgt blandt et rekordstort felt af seks indstillede kandidater og i 50-året for lederprisens indstiftelse.

"Vi er rigtig glade for prisen, og den anerkendelse af vores arbejde, som ligger i den. Og jeg siger 'vi', for det er jo ikke kun mig. Vi er flere, der har været med på rejsen og opbygget klubben op," siger 40-årige Stephan Grey efter prisoverrækkelsen, der fandt sted ved Hørsholm Kommunes store hyldestarrangement af årets idrætsstjerner hos Mercedes Benz CPH.

Tæt på at lukke

Det var en floorball-klub, som var ved at lukke i 2013, da Stephan Grey kom til klubben. 30 medlemmer var tilbage, men så tog han fat - og en anden kom til og sagde, at han da også havde et par børn.

Siden er det gået vanvittigt stærkt for Rungsted Hørsholm Floorball Klub, der har tidoblet medlemstallet til 300 - og hvor halvdelen er under 12 år, og er en klub i rivende udvikling.

Ved siden af sit krævende civile job, som leder af risikostyringen i finansiel virksomhed og en arbejdsuge omkring 50 timer, har det ikke forhindret modtager af årets lederpris at lægge mange timer i det frivillige klubarbejde.

"Med prisen håber jeg også at vise, at det kan lade sig gøre at lave frivilligt arbejde ved siden af et fuldtidsjob," lyder opfordringen fra Stephan Grey, der selv har to aktive drenge på fire og ti år i klubben, mens familiens yngste på seks måneder endnu ikke er blevet medlem.

"De spiller meget, og nu er det dem, der ikke vil hjem, så vi bor nærmest nede i hallen," siger Stephan Grey til Ugebladet.

Sammen vinder vi oplevelser

Årets Lederpris blev overrakt af Nadja Maria Hageskov (K), formand for Sport-, fritid- og kulturudvalget, der understregede, at Stephan Grey er en af årsagerne til, at foreningen har tidoblet sit medlemstal og selv efterlever klubbens motto 'Sammen vinder vi oplevelser'.

"Som formand er du ambitiøs og hårdtarbejdende. Du springer aldrig over, hvor gærdet er lavest, og så gør han alt med et smil og en energi, der smitter," kommer det anerkendende fra Nadja M. Hageskov.

Med 'Årets Lederpris' følger en check på 10.000 kroner, som går til klubben.

FAKTA om Årets Lederpris

Hørsholm Kommunes Lederpris er en stolt tradition, der i år har 50 års jubilæum og er uddelt til 76 lokale frivillige ildsjæle i Hørsholms foreningsliv.

Oprettet efter idé fra daværende kommunalpolitiker og senere kirke- og kommunikationsminister Torben Rechendorff (der også var tilstede og blev hyldet).

Spejderfører Ella Andersen var første modtager i 1968.

I årene fra 1976-1995 blev der uddelt to lederpriser, til en leder af en sportsforening, og en til leder af en spejderforening.

I 1996 gik man tilbage til kun én årlig modtager.

Publiceret 08 March 2019 11:51