Elly Olsen fyldte 100 år onsdag 6. marts.

Elly Olsen fyldte 100 år onsdag 6. marts. Foto: Morten Timm

Ellys lange og aktive liv:

100 år og stadig glad

Elly Olsen fejrede den runde fødselsdag med hele familien og besøg af borgmesteren

Af
Morten Timm

Der var onsdag flag og blomster på Plejehjemmet Louiselund, da Hørsholmborger Elly Olsen fejrede sin 100 års fødselsdag, hvor hun var omgivet af hele familien med fire børnebørn, otte oldebørn og to tipoldebørn plus tre bonus oldebørn.

"Jeg er glad og har det stadig godt," siger Elly Olsen til Ugebladet, da vi mødef dagens runde fødselar og spørger, hvordan det er at blive 100 år.

"Lige fra barnsben har jeg været aktiv, og jeg har altid elsket gymnastik," fortalte hun videre om opskriften på et lange liv.

Stuepigen og bagerjomfruen

Som 17-18 årig kom Elly Olsen til Hørsholm, hvor hun tog arbejde som stuepige på Hannebjerg, men blev altså hængende i Hørsholm, hvor hun mødte sin første mand, Kai Gjessing. De blev gift og fik tre døtre, inden han døde, mens børnene stadig var små.

En glad 100 års fødselar, Elly Olsen, lykønskes af borgmester Morten Slotved.

En glad 100 års fødselar, Elly Olsen, lykønskes af borgmester Morten Slotved. Foto: Morten Timm

Gennem mange år arbejdede Elly Hansen som bagerjomfru i den store bager- og konditorbutik Jes Hansen i Hovedgaden. Hun blev gift igen med den lokale maler Poul Olsen, og de flyttede sammen i et hus på Bekkasinvej i Hørsholm. Her boede hun indtil for tre år siden, hvor hun flyttede til en ældrebolig i Breelteparken.

Et kompliceret benbrud ved hoften gjorde det svært for Elly at klare tingene selv, og i dag sidder hun i kørestol. Men i de sidste 25 år - efter hendes anden mand døde - passede og plejede hun huset og haven på Bekkasinvej alene.

Ryddede sne for naboer

Familien fortæller, at alt stod snorlige i haven.

"Det var en 1.110 m² stor hjørnegrund og om vinteren ryddede hun også selv sne - ofte tog hun lige naboernes fortov med, fordi de jo havde travlt med arbejde og sådan," fortæller Ellys svigersøn.

Morten Slotved har to regler for sin borgmesterkæde. Voksne over 100 år og børn under 18 år må gerne prøve at bære den skinnende kæde, og det fik dagens 100 års fødselar Elly Olsen lov til.

Morten Slotved har to regler for sin borgmesterkæde. Voksne over 100 år og børn under 18 år må gerne prøve at bære den skinnende kæde, og det fik dagens 100 års fødselar Elly Olsen lov til. Foto: Morten Timm

Borgmester Morten Slotved var også forbi for at lykønske 100 års fødselaren, og i dagens anledning fik hun lov til at pryde sig med borgmesterkæden. For Morten Slotved har to regler omkring, og det er personer over 100 år og børn under 18 år, godt må prøve den.

For nylig flyttede Elly Olsen til en bolig på Plejehjemmet Louiselund og har i dag kun den mellemste af sine tre døtre, Kirsten på 72 år, tilbage.

Publiceret 08 March 2019 17:00