Vilfred fulgtes sidste år med sin mor, da de indsamlede til Kræftens Bekæmpelse. De gentager succesen i år.

Vilfred fulgtes sidste år med sin mor, da de indsamlede til Kræftens Bekæmpelse. De gentager succesen i år. Pressefoto

Hørsholm støtter kampen mod kræft, men har brug for indsamlere

Kræften Bekæmpelses landsindsamling finder sted 7. april

Ved landsindsamlingen søndag 7. april vil Hørsholms borgere kunne bidrage til at styrke vigtig kræftforskning.

Sidste år deltog 93 indsamlere i Hørsholm Kommune ifølge en pressemeddelelse Kræftens Bekæmpelses landsindsamling. En af indsamlerne var Vilfred, som fulgtes med sin mor. De synes, oplevelsen var så positiv, at de har meldt sig som indsamlere igen i år.

Arrangørerne håber, at der bliver mindst lige så mange indsamlere i år, men der mangler for tiden cirka halvdelen for at kunne dække de vigtigste 90 ruter.

Hver tredje dansker får kræft, så langt de fleste af os får jo sygdommen ind på livet på et tidspunkt - enten fordi vores nærmeste eller vi selv bliver ramt. Så det nytter at støtte kræftsagen, siger Bente Abildstrøm indsamlingsleder for Kræftens Bekæmpelse i Hørsholms lokalforening i pressemeddelelsen.

Forskning i verdensklasse

Hver gang Kræftens Bekæmpelse får 100 kroner, går 62 kroner til forskning i kræft. 19 kroner går til hjælp og støtte til patienter, 16 kroner til oplysning og tre kroner til administration.

Kræftens Bekæmpelse har sit eget forskningscenter, der flere gange er blevet placeret blandt de absolut bedste forskningsinstitutioner i verden. Noget af det, man er optaget af, er at undersøge og udvikle metoder til immunterapi.

Immunterapi er en behandlingsform, hvor kroppens eget immunforsvar bliver udnyttet til målrettet at bekæmpe kræftceller. Der findes forskellige former for immunterapi, og forskerne fra Kræftens Bekæmpelse prøver dem af på forskellige kræftformer.

Man kan melde sig som indsamler og støtte forskning i kræft på 70 22 20 19 eller på www.indsamling.dk.

Man kan også møde op på Selmersbo på Selmersvej 13 søndag 7. april mellem kl. 10 og 11 og få tildelt en rute.

jbe

Publiceret 16 March 2019 08:00