Modsat de øvrige specialtog, der sliber, fræser og høvler skinnerne, så har High Speed Grinderen en arbejdshastighed på mellem 50 og 80 km/t. Det betyder, at den kan klare lange stræk på en nat og køre samtidig med, at der er anden trafik på banen.

Modsat de øvrige specialtog, der sliber, fræser og høvler skinnerne, så har High Speed Grinderen en arbejdshastighed på mellem 50 og 80 km/t. Det betyder, at den kan klare lange stræk på en nat og køre samtidig med, at der er anden trafik på banen. Pressefoto

Højhastighedssliberen kommer susende

- og det slår gnister på Kystbanen

Der er både med fart og fyrværkeri, når Kystbanen snart får besøg af højhastighedssliberen, som skal give skinnerne en slibning.

Modsat andre specialtog, der ordner skinner, har High Speed Grinderen en arbejdshastighed på op til 80 km/t. Højhastighedssliberen kører på Kystbanen fra København til Helsingør natten mellem 22.-23 marts og 23.-24. marts.

"Det støver, og der står gnister fra banen, når højhastighedssliberen arbejder. Det ser derfor både voldsomt og smukt ud," siger Pernille Skovrup, vedligeholdelsesleder i Banedanmark.

timo

Publiceret 17 March 2019 07:00