Borgmester Morten Slotved holdt talen for Thorkild Gruelund.

Borgmester Morten Slotved holdt talen for Thorkild Gruelund. Foto: Morten Timm

SE BILLEDERNE fra Gruelunds reception:

"Jeg vil ikke bilde nogen ind, at jeg er nem"

Ridder af Dannebrog og 25 års jubilar Thorkild Gruelund såtilbage på 25 år i kommunalpolitik

Af
Fred Jacobsen

"Jeg er i politik for at få indflydelse og for at få oplevelser. Og dagen i dag har været en oplevelse."

Borgmestertorvet på rådhuset var fyldt godt op, da den nyslåede Ridder af Dannebrog, 71-årige Thorkild Gruelund, i eftermiddag holdt hof. Han havde tidligere i dag været hos Dronningen for at takke for udnævnelsen, som er sket på baggrund af den konservative lokalpolitikers 25 år i kommunalbestyrelsen i Hørsholm.

Jubilæet blev festligholdt med den reception, som Gruelund tidligere på året selv aflyste, fordi han var - og stadig er - vred over kommunens ageren i den efterhånden meget omtalte sag om færdselsretten til hans værtshus Hubertus i Hovedgaden. Og som har ført til, at Thorkild Gruelund i dag ikke er medlem af den konservative byrådsgruppe og har haft en eksklusionssag hængende over hovedet.

De sager blev ikke nævnt med et ord på en eftermiddag, hvor borgmester Morten Slotved i sin tale fremhævede Gruelunds store erfaring som politiker og nære kontakt til folk i byen.

"Og så har du tre mærkesager: Ældre, ældre og ældre," sagde Slotved.

Udover en munter beskrivelse af sine 10-15 minutter i selskab med Majestæten understregede jubilaren, at man som politiker skulle "være bevidst om, at man ikke kan gøre alle tilfreds" og at politik handler om at være uenig forud for et valg for derefter at forsøge at dyrke enighederne.

"Vælgerne vil se resultater. Uanset hvilket parti man kommer fra," lød det fra den den erfarne politiker, der havde dette råd til dem "der kunne finde på at søge ind i denne branche":

"Ta' part for nogen. Sikre jer, at noget opfatter, at I kæmper for deres sag."

Og denne karakteristik af sig selv:

"Jeg vil ikke bilde nogen ind, at jeg på noget tidspunkt har lovet at være nem."

Publiceret 25 March 2019 17:04