Nikolaj Duckert er manden, der har købt de tre sidste byggefelter i PH Park. Han vil bygge over 200 private lejeboliger.

Nikolaj Duckert er manden, der har købt de tre sidste byggefelter i PH Park. Han vil bygge over 200 private lejeboliger. Fred Jacobsen

PH Park er alternativet til at flytte til København

De sidste byggefelter er nu solgt - godt 300 boliger klar i 2022

Af
Fred Jacobsen

Når alle fire byggefelter efter planen står færdig til indflytning i PH Park på den tidligere sygehusgrund i 2022, er der skabt et godt alternativ til at flytte til København.

"Hørsholm mangler lejeboliger. Det her er et alternativ til dem, der tænker på at flytte og typisk ville tage til København," mener Nikolaj Duckert, som er den investor, der i går skrev under på at købe de sidste tre byggefelter i PH Park.

Nikolaj Duckert kender lokalområdet. Han bor selv i nabokommunen Rudersdal, men med postnummer 2970 Hørsholm, har selv spillet ishockey i Rungsted og børnene er født på det Hørsholm Hospital, hvis gule mursten skal gå igen i det kommende byggeris samlede udtryk.

Flest lejeboliger

Sammen med EcoVillage, som købte det første af de i alt fire byggefelter i sensommeren 2018, står det nu klart, at godt 300 boliger om tre år står færdige til børnefamilier, singler, ældre og hvem der ellers vil finde det spændende at bo i Hørsholms nye bydel.

Mere end to tredjedele af boligerne vil være private lejeboliger af varierende størrelse. Det er dem, som Nikolaj Dukkert og selskabet PH Park ApS står for at bygge. EcoVillage bidrager i deres projekt 'Strømmen' med 75 ejerboliger.

Borgmester Morten Slotved glædede sig blandt andet til at få penge i den noget slunkne kommunekasse, som har lavvande blandt andet på grund af investeringer i PH Park.

"Det er en god og historisk dag for Hørsholm," sagde han, da han onsdag eftermiddag præsenterede salget på et pressemøde.

"Dette vil være en løftestang for vores byudvikling og beviser, at det var rigtige at kalde sygehusgrunden for en usleben diamant, som vi i fællesskab nu har slebet på," fortsatte Slotved med henvisning til, at PH Park er et resultat af målrettede politiske ønsker om, hvordan området skal udvikles.

"Vi ville have en park og et sølandskab og har krævet og ønsket meget kvalitet. Det er det højeste, jeg har prøvet," lød det fra en glad borgmester.

FAKTA

Sådan er det videre forløb med PH Park:

I april skal Miljø- og planlægningsudvalget (MPU) behandle udkast til lokalplan.

I maj forelægges den økonomiudvalg og kommunalbestyrelsen, som vedtager den 27. maj.

Der er planlagt et borgermøde i PH Park før sommerferien.

Efter vedtagelsen skal lokalplanen i høring i 8 uger.

Den endelige lokalplan vedtages i oktober.

Publiceret 28 March 2019 06:00