12 morgenfriske personer trodsede søndag det blæsende og kolde vejr og samlede ind langs Usserød å og andre steder i Hørsholm. Her er det dog et foto fra indsamlingen i 2018.

12 morgenfriske personer trodsede søndag det blæsende og kolde vejr og samlede ind langs Usserød å og andre steder i Hørsholm. Her er det dog et foto fra indsamlingen i 2018. Arkivfoto

Er folk endelig ved at lære det:

Samlede 'kun' 50 kilo affald op i Hørsholm

Danmarks Naturfredningsforenings affaldsindsamling havde i år fokus på cigaretskodder og samlede 200 kilo mindre skrald op i naturen end sidste år

Af
Morten Timm

12 morgenfriske borgere stod klar med de store skraldesække, da Danmarks Naturfredningsforening (DN) søndag blæste til den årlige affaldsindsamling.

Lars Fleischer og Morten Simonsen fra DN kalder dagen for en stor succes, hvor der blev indsamlet 50 kilo affald langs Usserød å og andre steder i kommunen.

"I år havde vi fokus på cigaretskodder, og vi fik indsamlet mindst 526 skodder, som skødesløst var smidt i naturen," oplyser Lars Fleischer, der samtidig takker Hørsholm Kommunes Materielgård for lån af gribetænger og for at hente det indsamlede affald.

Mindre affald flyder

Ved affaldsindsamlingen i 2018 blev det til hele 261 kg skrald. Her var fem hold og dobbelt så mange personer ude med affaldssækkene.

Ifølge Lars Fleischer skyldes årsagen til den mindre mængde blandt andet, at de sidste år fandt både havemøbler, bildæk og andre ting, som skæppede godt på vægten.

"Sådan noget havde vi slet ikke i år, hvor vi generelt fandt mindre affald end tidligere, hvilket er en rigtig god udvikling. Og vi må glæde os over, at fleste i dag forstår, at det er noget svineri at smide enhver form for affald i naturen," lyder det fra Lars Fleischer.

Samtidig havde skoleelever i år også været ude og samle affald op, inden vi i DN rykkede ud, og hvis de har været samme steder, er det også en del af forklaringen på den mindre mængde affald.

Publiceret 03 April 2019 17:00