Udover den 20-årig dræbte mand fra Nivå blev fire andre mænd sårede. Deres tilstand er fortsat alvorlig. En har skudlæsioner i begge ben, en er blevet stukket med kniv, mens to andre har skader efter påkørsler, meddeler politiet.

Udover den 20-årig dræbte mand fra Nivå blev fire andre mænd sårede. Deres tilstand er fortsat alvorlig. En har skudlæsioner i begge ben, en er blevet stukket med kniv, mens to andre har skader efter påkørsler, meddeler politiet. Foto: Privat

Rungsted-skyderiet:

Politiet med ny anholdelse

Nordsjællands Politi forventer flere anholdelser i drabssagen fra Rungsted Strandvej. Søværnets dykkere har mandag været i Øresund ud for gerningsstedet for at lede efter spor

Af
Morten Timm

Nordsjællands Politi anholder yderligere en person fra skudepisoden i Rungsted

Politiets intensive efterforskning af skuddrabet lørdag aften på Rungsted Strandvej, hvor en 20-årig mand fra Nivå døde, har ført til endnu en anholdelse søndag.

Søndag klokken 14.09 blev en 21-årig mand anholdt med forbindelse til skyderiet på Rungsted Strandvej, sigtet for drab, drabsforsøg og ulovlig våbenbesiddelse.

I dag kl. 13.45 blev han fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Helsingør, hvor hans anholdelse blev opretholdt i 2x24 timer, meddeler Nordsjællands Politi i en pressemeddelelse.

"Vores igangværende efterforskning bar i går frugt og førte til, at vi kunne anholde en sjette formodet gerningsmand. Vi efterforsker fortsat intenst i sagen og forventer også at kunne foretage flere anholdelser i den nærmeste fremtid," oplyser leder af Efterforskningslinjen, politiinspektør i Nordsjællands Politi Lau Thygesen.

Han oplyser endvidere, at der er tale om et sammenstød mellem to lokale bandegrupperinger, men de har endnu ikke afklaret, hvad der fik de unge bandemedlemmer til at angribe hinanden.

Flere tip fra borgere

Nordsjællands Politi undersøger fortsat området omkring skyderiet, og Søværnets dykkere har her mandag afsøgt vandet ud for Rungsted Kyst efter spor og genstande i relation til drabssagen.

Mandag var dykkere fra Søværnet ude i vandet for at lede efter spor og genstande fra skuddramaet.

Mandag var dykkere fra Søværnet ude i vandet for at lede efter spor og genstande fra skuddramaet. Foto: Privat

Politiet ønsker fortsat at få henvendelser fra befolkningen.

"Vi har allerede nu fået mange henvendelser fra borgere, som har oplevet noget, der kan have forbindelse til skudepisoden, og flere af henvendelserne har vist sig at være særdeles brugbare. Det vil vi gerne sige tak for, og vi vil også gerne fortsat høre fra vidner, som endnu ikke har henvendt sig," siger politiinspektør Lau Thygesen.

Borgere, som har været vidner til eller har informationer i sagen, kan kontakte politiet på telefon 114.

Søværnets dykkere i vandet ud fra lørdagens gerningssted på Rungsted Strandvej ved nr. 217, hvor der er en mindre rasteplads.

Søværnets dykkere i vandet ud fra lørdagens gerningssted på Rungsted Strandvej ved nr. 217, hvor der er en mindre rasteplads. Foto: Privat

Sårede i alvorlig tilstand

Udover den 20-årig dræbte mand fra Nivå blev fire andre mænd sårede. Deres tilstand er fortsat alvorlig. En har skudlæsioner i begge ben, en er blevet stukket med kniv, mens to andre har skader efter påkørsler, meddeler politiet.

Søndag blev fem af i alt 22 anholdte personer i sagen fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Hillerød med sigtelser for drab og drabsforsøg. To af de fremstillede blev varetægtsfængslet i fire uger, mens de tre andre fik opretholdt anholdelsen i tre gange 24 timer.

Publiceret 08 April 2019 17:33