"En dejlig forårsaften blev forvandlet til et mareridt, og vi vil ikke finde os i at unge, kriminelle bøller ødelægger det for os andre," skriver Hørsholms borgmester Morten Slotved efter lørdagens skyderi. Arkivfoto

Slotved efter skyderi:

Vil have mere nærpoliti

Borgmester Morten Slotved er ikke kun rystet, men også vred over skudepisoden lørdag på Rungsted Strandvej. "Det vil vi ikke finde os i" meddeler han

Af
Morten Timm

"Vi er ikke kun rystede, men vi er også vrede over skudepisoden i vores by i lørdag aften. I Hørsholm vil vi ikke finde os i, at den slags sker. Vores by skal være tryg og rar, og det bliver min absolutte prioritet at sikre borgernes tryghed den kommende tid."

Sådan indleder borgmester Morten Slotved et Facebook-opslag, hvor han meddeler, at han straks er gået i gang med at undersøge, hvordan det forhindres, at et så blodigt skyderi med dødelig udgang kan ske i kommunen igen.

"En dejlig forårsaften blev forvandlet til et mareridt, og vi vil ikke finde os i at unge, kriminelle bøller ødelægger det for os andre," understregede Hørsholms borgmester, der håber, at der venter de skyldige en hård straf.

"Jeg forstår godt, at de borgere der oplevede episoden er chokerede, og vi er alle påvirket af hændelsen."

Politiindsats skal øges

Slotved roser Nordsjællands Politi for håndteringen af den voldsomme skudepisode, men han ønsker, at der nu kommer mere nærpoliti.

"Jeg vil personligt arbejde for, at få lokalpolitiindsatsen udvides til også at være til stede fredag og lørdag aften," oplyser Morten Slotved.

"Jeg har meddelt Nordsjællands Politi, at vi som kommune står sammen og bistår med de nødvendige ressourcer og al den hjælp de beder om for at genoprette Hørsholms borgeres tryghed. Politiet har til gengæld lovet at afsatte de nødvendige ressourcer både til at efterforske sagen, men også til at være mere synligt til stede i Hørsholm," lyder det fra borgmesteren, der runder af med at sige, at alle er velkomne i vores dejlige by.

"Men det skal være på vores betingelser. Hørsholm skal være tryg og rar."

V: Bandekriminalitet skal stoppes

Fra Venstres lokale folketingskandidat og byrådsmedlem Kristian N. Jensen er der opbakning til borgmesterens ønske om mere politi i Hørsholm.

"Vi bør genoverveje lukningen af politistationen i Hørsholm fra 2013, f.eks. med en styrkelse af lokalt politiet, så bandekriminaliteten kan holdes i skak - også omkring indbrudskriminalitet," fastslår Venstres Kristian N. Jensen.

"Vi bør genoverveje lukningen af politistationen i Hørsholm fra 2013, f.eks. med en styrkelse af lokalt politiet, så bandekriminaliteten kan holdes i skak. Det er jo fuldstændigt uacceptabelt med skyderi på åben gade. Det hverken kan eller vil vi accepterer, for det skal være trygt alle steder i Danmark, derfor skal bandekriminaliteten skal stoppes" siger Kristian N. Jensen.

Publiceret 08 April 2019 10:18