80 år og still going strong. Hans Anton Olsen er på 15. år gymnastikinstruktør for op mod 150 elever hos Hørsholm Senior Idræt og kan i dag, lørdag 13. april, fejre sin 80 års fødselsdag. Foto: Morten Timm

80 år og still going strong. Hans Anton Olsen er på 15. år gymnastikinstruktør for op mod 150 elever hos Hørsholm Senior Idræt og kan i dag, lørdag 13. april, fejre sin 80 års fødselsdag. Foto: Morten Timm

Se video:

Instruktør fylder 80 år og overraskes af 100 gymnastikelever

Alderen stopper ikke Hans Anton Olsen, der Hørsholm Senior Idræt populære instruktør. "Det giver et kick at møde dem her hver gang," siger han om sine mange elever

Af
Morten Timm

Med sang og flag blev Hørsholm Senior Idræts trofaste og populære gymnastikinstruktør Hans Anton Olsen revet ud af takt og sin egne gymnastikøvelser i Hørsholm Hallen, da alle hans 100 elever på gulvet pludselig overraskede ham og mindede ham, at han runder et skarpt hjørne.

80 år siger hans dåbsattest nemlig i dag lørdag 13. april, og det skulle altså fejres midt dagens gymnastiktime.

Men alderen trykker på ingen måde den aktive instruktør, der føler sig frisk og rørig og fri for skavanker af nogen art. Derfor er hans plan da også at fortætte med gymnastikundervisningen.

"Jeg synes, at det er skønt at lave gymnastik, og når man kommer her og møder de her 100 mennesker, så man jo et kick. Det giver jo livsmod og er bare skønt," fortæller 80 års fødselaren til Ugebladet, da vi træffer ham lige efter elevernes overraskelsesangreb.

Med dannebrogsflag blev der sunget fødselsdagssang til Hans Anton Olsen midt i gymnastiklektionen hos Hørsholm Senior Idræt i Hørsholm Hallen.

Med dannebrogsflag blev der sunget fødselsdagssang til Hans Anton Olsen midt i gymnastiklektionen hos Hørsholm Senior Idræt i Hørsholm Hallen. Foto: Morten Timm

Manglende instruktør

Udover gymnastikholdet hos Hørsholm Senior Idræt, som han har varetaget de sidste 15 år, underviser han også et herrehold hos Hørsholm Gymnastikforening. I en alder af 49 han trådte til og uddannede sig til instruktør, da gymnastikholdet pludselig stod manglende én og dermed var i fare for at lukke.

"Jeg svømmer og cykler også. Og passer hus og have, mine kone og familie," kommer det med overskud i stemmen fra Hans Anton Olsen, der er så glad for fødselsdagsoverraskelsen med sang og vingaver fra elever og Hørsholm Senior Idræt-formand Anker Blauenfeldt, at han tog en krammetur rundt til alle 100 elever, inden gymnastiktimen blev genoptaget.

"Det kom totalt bag på mig, det her," siger Hans Anton Olsen med et stort smil.

Hørsholm Senior Idræt har 620 medlemmer, fordelt på 34 hold i bl.a. gymnastik, badminton, billard, svømning, yoga, volleyball, turcykling og meget andet.

Hans Anton Olsen bliver lykønsket af formand for Hørsholm Senior Idræt, Anker Blauenfeldt.

Hans Anton Olsen bliver lykønsket af formand for Hørsholm Senior Idræt, Anker Blauenfeldt. Foto: Morten Timm

Herfra Ugebladet skal der også lyde et stort tillykke med fødselsdagen...

Publiceret 13 April 2019 09:00