August 2015: Lars Seier Christensen går ind i Rungsted Ishockey - kort efter skifter klubben navn til Rungsted Seier Capital og skøjtehallen til Bitcoin Arena. Storaktionæren flankeres af borgmester Morten Slotved og den anden storaktionær, Finn Rosenthal.

August 2015: Lars Seier Christensen går ind i Rungsted Ishockey - kort efter skifter klubben navn til Rungsted Seier Capital og skøjtehallen til Bitcoin Arena. Storaktionæren flankeres af borgmester Morten Slotved og den anden storaktionær, Finn Rosenthal. Foto: Sara Gangsted (Ritzau/Scanpix)

Derfor sidder Rungsted på ishockey-tronen:

Vi har fået stoltheden tilbage

Guldet kom hurtigere end forventet, siger Lars Seier Christensen, storaktionær i Rungsted Seier Capital

Af
Fred Jacobsen

Det lå ikke umiddelbart i kortene, at milliardæren og Saxo Bank-stifter Lars Seier Christensen skulle investere i ishockey i Rungsted.

"Det var ikke det første, jeg tænkte på. Men så ringede Finn en dag, som havde været i det et par år og inviterede mig. Og så blev jeg fascineret af det," fortæller Lars Seier Christensen til Ugebladet om sin tilgang til nu at være den ene af ishockeyklubbens store aktionærer.

Hurtigere end forventet

Den anden er Finn Rosenthal. Og begge står nu og kniber sig lidt i armen over en sæson 2018/19, hvor Rungsted-holdet , trods modgang med trænerskifte midt i det hele, fejede al modstand til side og vandt grundspillet, Final Four (pokalfinalerne) og mesterskabslutspillet. Endda helt suverænt med 4-0 i de første fire kampe mod Metalligaens næstbedste fra SønderjyskE. En mareridtsmodstander, som man ellers kun havde en sejr mod i grundspillet. 17 år efter det seneste mesterskab.

"Det kom relativt hurtigt. I hvert fald hurtigere end jeg havde håbet på," kommenter Lars Seier Christensen.

Du ved, når 10 folk fra Rungsted er samlet, er der 11 forskellige meninger

Det er måske, fordi det er lykkes at vække det slumrende hockey-DNA, der måtte være i Hørsholm og Rungsted. For det var der ikke, da Finn Rosenthal trådte til for ca. seks år siden.

Noget at komme efter

"Jeg var jo ikke en del af historien med konkurserne og holdt mig derfor lidt på sidelinjen det første år for at se, om det her var noget. Du ved, når 10 folk fra Rungsted er samlet, er der 11 forskellige meninger," lyder hans beskrivelse af begyndelsen.

Lars Seier Christensen (th) hilser på SønderjyskE-træner Mario Simioni efter den afgørende sejr.

Lars Seier Christensen (th) hilser på SønderjyskE-træner Mario Simioni efter den afgørende sejr. Foto: Frank Ciclius (Ritzau/Scanpix)

Der var noget at komme efter, og Finn Rosenthal lavede en femårig forretningsplan, der også handlede om meget andet end ishockey.

"Det var vigtigt at skabe en økonomi, der hviler på brede skuldre," forklarer forretningsmanden, der efter eget udsagn bruger en 30-40 af sine 70-80 ugentlige arbejdstimer på ishockeyklubben.

Solid økonomi

"Mange tror jo, at Lars og jeg betaler det hele, " siger Rosenthal.

"Sådan er det slet ikke," lyder det fra Lars Seier Christensen. "Vi har ikke druknet klubben i penge. Det er budgetteret og driftet ganske fornuftigt. Det er folk med rette stolte over," siger han og henviser til, at nogle af de jyske konkurrenter opererer med større budgetter end Rungsted.

Driftsmæssigt kører Rungsted Seier Capital fortsat med underskud, men DM-guldet øger naturligvis interessen fra erhvervslivets side til at gå ind i det erhvervsnetværk, der både er hemmeligheden og bag og grundlaget for en solid drift: Lige nu består netværket af 150 virksomheder, som lægger 35.000 kr. for at være med. Målet er ifølge Finn Rosenthal at nå op på 180-190. Det er netop på at drive erhvervsnetværket, Rosenthal bruger en stor del af sin tid på.

Vi har ikke druknet klubben i penge

Optur på tre år

Siden Rosenthal trådte ind i i 2013 og Lars Seier Christensen i 2015 begyndte opturen for alvor at vise sig for tre år siden: Rungsted Seier Capital gik i sæsonen 2016/17 i top fire og pokalsejr, sidste år blev det til bronze og nu The Double, mesterskab og pokal.

Og lytter man efter i ishockeykredse tales der nu om en Rungsted-dominans i dansk ishockey over de næste mange år.

Fra øverste hylde

"Det forpligter selvfølgelig. Vi skal ligge i top fire og være Nordsjællands modsvar til de jyske klubber. Nu har vi vundet alt i år. Det er ikke noget, man bare lige gør igen. Men vi er i det her for at være elite," mener Lars Seier Christensen, som ser sit engagement i Rungsted Seier Capital som længerevarende.

"Jeg har altid et langsigtet perspektiv, så jeg bliver svær at slippe af med. Hvorfor skulle jeg dog også det?", lyder det fra klubbens ene storaktionær.

Finn Rosenthal har også det lange lys på, men glæder sig også over de kortsigtede fede opgaver, der ligger foran klubben. For eksempel kampene i Champions Hockey League, hvor Europas mestre og bedst placerede - som i fodboldens Champions League - mødes. Blandt andet i Rungsted i august-september.

"Altså, der kan vi se frem til at få besøg af hold fra eksempelvis Schweiz, Sverige eller Finland, der har 30 gange vores budget. Vi får sikkert klø, men det bliver da fantastisk at kunne byde på hockey fra øverste hylde," siger Finn Rosenthal, der har haft travlt med at feste i den seneste uges tid.

Ny vinderkultur

"Vi har fået bygget en vinderkultur op. Vi er stolte og glade over at have fået stoltheden tilbage," siger han og konstaterer, at det slumrende hockey-DNA, han håbede at finde, er der. Og lever.

Publiceret 30 April 2019 09:00