Morten Slotved holder tale for Thorkild Gruelund i forbindelse med receptionen for hans 25 års jubilæum i kommunalbestyrelsen.

Morten Slotved holder tale for Thorkild Gruelund i forbindelse med receptionen for hans 25 års jubilæum i kommunalbestyrelsen. "Den tale blev ikke genbrugt i aftes," konstaterer Thorkild Gruelund tørt over for Ugebladet. Foto: Morten Timm

Knust Gruelund:

Snigløbet af sine egne

Borgmester Morten Slotved om Thorkild Gruelunds eksklusion: "Det sværeste, jeg har prøvet"

Af
Fred Jacobsen

"Jeg er knust og rigtig ked af det. Jeg har haft et liv her, så det er jeg knust over," lyder det fra kommunalbestyrelsesmedlem Thorkild Gruelund, der sent tirsdag aften på en ekstraordinær generalforsamling blev smidt ud af Det Konservative Folkeparti.

"Men én ting er sikkert: Jeg er lige så konservativ i dag som jeg var i går," fastslår Gruelund, der ikke lægger skjul på, hvordan har også har det med eksklusionen:

"Jeg føler, at jeg er blevet snigløbet af mine egne."

Stort flertal for eksklusion

Eksklusionen var eneste punkt på dagsordenen, og 54 af de 67 fremmødte - 80 procent - sagde ja til at smide Gruelund på porten. 12 medlemmer stemte nej, én stemte blank.

"Vi har landet den, hvor vælgerforeningen og gruppen (gruppen af Konservative i kommunalbestyrelsen, red.) ville have, den skulle lande. Det er jeg tilfreds med," siger partifællen, borgmester Morten Slotved, og tilføjer:

Store følelser i spil

"Det er det værste, jeg har prøvet. Der har været store følelser i spil. Personligt har det været en svær sag."

Thorkild Gruelund selv er ikke specielt overrasket over, at gårsdagens ekstraordinære generalforsamling endte med den eksklusion, en samlet vælgerforening og byrådsgruppe gik efter.

"Jeg kunne jo se det på forsamlingen," fortæller Gruelund. Han har rundet de 25 år som nedlem af kommunalbestyrelsen og fået Ridderkorset for det - indstillet af borgmester Morten Slotved. Han vil således nå op på 28 år ved slutningen af denne periode, der muligvis skulle have været hans sidste.

Fortsætter som løsgænger

"Den tanke var mig ikke fjern. Når man har været med i 28 år, så har man vist været der," siger Gruelund, der nu "vil sove på", om denne nye situation ændrer på de tanker.

På den korte bane fortsætter Gruelund i kommunalbestyrelsen som løsgænger - og meget tyder på, at han, hvis han selv ønsker det, kan fortsætte perioden ud som formand for Social- og seniorudvalget.

"Nu skal vi snakke om det i konstitueringskredsen (Konservative, Socialdemokratiet og Radikele, red.) og høre, hvad Thorkild selv siger," mener borgmester Morten Slotved om den sag.

Jeg var for hidsig

Thorkild Gruelund forsøgte ifølge Ugebladets oplysninger at gyde en anelse olie på vandene ved at fortælle om sin egen overreaktion i forbindelse med den sag om færdselsretten til værtshuset Hubertus i Hovedgaden, der har udløst den ballade, der nu har ført til udelukkelsen.

"Jeg var for hidsig i en intern mail, jeg i november sendte til borgmesteren og C-gruppen om, at de havde håndteret sagen helt ad helvede til," indrømmer Gruelund over for Ugebladet, men kritiserer på den anden side sin tætte 'makker' gennem mange år, Morten Slotved, for ikke at agere politisk.

"Administrationen lavede en fejl. Det er dokumenteret. Taksationskommissionen gav mig ret. Morten (Slotved, red.) skulle bare have taget sagen og sagt, det var en fejl. Han havde end ikke behøvet at sige undskyld. Fejl sker jo," siger Gruelund.

Publiceret 01 May 2019 12:23