Sådan tager bymidteprojektet på hjørnet af Usserød Kongevej og Hørsholm Allé sig ud, men hvorvidt det får politikernes blå stempel må vi vente endnu nogle måneder med.

Sådan tager bymidteprojektet på hjørnet af Usserød Kongevej og Hørsholm Allé sig ud, men hvorvidt det får politikernes blå stempel må vi vente endnu nogle måneder med.

Hørsholms to nye bolig- og butiksbyggerier i venteposition

Politikerne vil afvente næste måneds detailhandelsanalyse for Hørsholm, før de vurderer fremtiden for to nye byggeprojekter på Usserød Kongevej/Egevej og Hørsholm Allé/Usserød Kongevej

Af
Morten Timm

Lige nu er der ikke meget fremdrift i Hørsholm Kommune for de to nye byggeprojekter, som er præsenteret henholdsvis ved Egevej (Shell-tanken på Usserød Kongevej) og Circle K-hjørnet i bymidten ved Hørsholm Allé og Usserød Kongevej.

Politisk vil man nemlig ikke vurdere projekternes videre skæbne og fremtid før end den planlagte detailhandelsanalyse foreligger. Den skulle efter planen komme i løbet af juni.

Det besluttede et enigt Miljø- og planlægningsudvalg på deres sidste møde.

"Helt overordnet ønsker vi at have det bedst mulige grundlag at træffe en beslutning på. Derfor vil vi godt have detaialhandelsanalysen at læne os op af. Dertil kommer en trafikudfordring," siger udvalgsformand Jan Klit (K) til Ugebladet.

Den store joker

Han mener, at de som politikere står med et par komplicerede sager, fordi der i nabokommunen Fredensborg er en stor joker i planerne om et bymidtecenter ved Cirkelhuset.

"Vi vil gerne udvikle Hørsholm som by til noget bedre. Men samtidig vil vi ikke smadre vores detailhandel og erhvervsliv ved at trække mere handel ud. Det er dilemma, der er ikke så nemt," mener Jan Klit.

Det har været fremme, at et nyt stor center ved Cirkelhuset vil koste Hørsholms forretningsdrivende 400-500 millioner kroner i omsætning om året.

"Vi skal jo tænke det klogt. For detailhandlen i Hørsholm lider jo allerede flere steder. Personligt er jeg dog bekymret for ikke at igangsætte noget her i bymidten, men det vil en detailhandelsanalyse være med til at kunne kaste lys over," oplyser formanden for Miljø- og planlægningsudvalget.

Jan Klit (K), formand for Miljø- og planlægningsudvalget.

Jan Klit (K), formand for Miljø- og planlægningsudvalget i Hørsholm, mener ikke, at der er plads til to nye dagligvarerbutikker i den centrale del af Hørsholm. Arkivfoto

Jan Klits forventning til analysen er, at den vil vise, at der på den lange bane nok skal ske noget radikalt i Hørsholm for at understøtte den lokale detailhandel.

"Som butiksindehaver tænker man nok protektionistisk på det, men verden udvikler sig. Og så sker det bare uden for Hørsholm," tilføjer Jan Klit, der ikke vil gå ind i nærmere detaljer om de to projekter, udover at der nok ikke kan blive plads til en dagligvarebutik i begge projekter - og hvor Lidl i begge tilfælde har været nævnt.

De to projekter

Projektet på Usserød Kongevej ved Egevej omfatter et areal på 5.411 m² med 38 nye boliger og daglig et supermarked på 1.300 m². Bag projektet står K3 Ejendomme.

Projektet på Usserød Kongevej og Hørsholm Allé ved Circle K bærer overskriften "Urbant Knudepunkt" og har udvikler og erhvervsmægler Kim Kyhl Andersen som ophavsmand. Samlet grundareal på 7.623 kvadratmeter, der strækker sig over fem matrikler, men med en bebyggelsesprocent på 200 og 220 underjordiske p-pladser.

Fordelingen hedder boliger 4000 m², dagligvarer 2500 m², udvalgsvarer 2200 m²

Sundhedshus 1500 m², tankstation 1200 m², fitnesscenter 1500 m², biograf 600 m² og erhverv 2000 m².

Publiceret 07 May 2019 16:30