Konservative Morten Bast Hall (tv.) har fået orlov med vederlag for at en lang udlandsrejse. At man som politisk valgt får betaling for ikke at være der er helt vanvittigt, mener Dansk Folkepartis Glen Madsen.

Konservative Morten Bast Hall (tv.) har fået orlov med vederlag for at en lang udlandsrejse. At man som politisk valgt får betaling for ikke at være der er helt vanvittigt, mener Dansk Folkepartis Glen Madsen.

DF i opgør med orlovsvederlag:

Vanvittigt at skatteborgere skal betale 'lommepenge' for udlandsrejse

DFs Glen Madsen kalder det arrogant, når lokalpolitikere som Morten Bast Hall og Kristin Arendt tager orlov for henholdsvis at rejse og arbejde

Af
Morten Timm

"Udlandsrejse med skatteyderbetalte lommepenge. Det lyder ikke kun fuldstændigt vanvittigt. Det er det også," mener DFs Glen Madsen.

Han langer ud efter konservatives unge kommunalbestyrelsesmedlem i Hørsholm, Morten Bast Hall, der netop har fået bevilget tre måneders orlov fra sit politiske hverv for at tage på en udlandsrejse, mens han samtidig får udbetalt sit faste kommunalbestyrelses-vederlag på 7.742 kroner før skat om måneden. En samlet hyre på 23.228 kroner for de tre måneders orlov.

"Bevares, jeg synes det er fint, at unge mennesker udvider deres horisont, men det kan ikke være rigtigt, at vores børn, plejekrævende og ældre skal betale lønnen imens," mener Glen Madsen i et indlæg.

Også efter Kristin Arendt

DF'eren tilføjer, at han principielt ikke har noget mod orlov, men finder ikke rimelighed i, at man som kommunalbestyrelsesmedlem kan vælge at tage på en lang rejse samtidig med, at man beholder sit vederlag for et hverv, man i perioden ikke bestrider.

Han finder det ligeledes kritisabelt, at Morten Bast Halls partifælle, Kristin Arendt, har opretholdt sin politiske løn, da hun i efteråret søgte orlov for at passe sit civile job. Her har Kristin Arendt som formand for Miljø- og planlægningsudvalget, medlem af Økonomiudvalget og byrådsmedlem fået 28.929 pr. måned før skat - eller i alt 86.788 kr. for de tre måneder.

Doner jeres vederlag

DF'eren ved godt, at reglerne er lavet af Folketinget, og det ikke er noget Hørsholm Kommunalbestyrelse som sådan har indflydelse på. Ej heller kan det enkelte byrådsmedlem frasige sig orlovsvederlaget.

Alligevel mener Glen Madsen, at det er arrogant overfor borgerne og kommunens personale, der på det seneste er præsenteres for den ene besparelse efter den anden.

"I sådan en situation bør man træde ekstra varsomt. Jeg synes, at Kristin Arendt og især Morten Bast Hall skal overveje at donere jeres orlovsvederlag til et bosted i kommunen, til Veteran-Cafeen eller til aktiviteter for byens ældre. Opfordringen er hermed givet," siger Glen Madsen, der som folketingskandidat, vil kæmpe for, at reglerne bliver ændret, hvis han bliver valgt til Folketinget.

Tilbagebetaling for fravær

Morten Bast Hall, der lige nu befinder sig i Myanmar og sammen med en ven har planlagt en længere rejse rundt i Asien, skriver i en kommentar, at privatøkonomi og velgørenhed bør være en privat sag.

"Jeg donerer i forvejen en fast del af min indkomst til velgørenhed, og jeg har indtil nu ikke misset et kommunalbestyrelses- eller udvalgsmøde," oplyser Morten Bast Hall og spørger om man som lokalpolitikere også skal betale penge tilbage, hvis man har fravær for et sådan møde.

"I givet fald var der mange, der skulle punge ud," skriver Morten Bast Hall til Ugebladet og meddeler, at i øvrigt følger med på sidelinjen.

Det har ikke været muligt at få en kommentar til sagen fra Kristin Arendt.

Publiceret 07 May 2019 08:00