Venstres fire byrådsmedlemmer, fra venstre Ann Lindhardt, Kristian N. Jensen, Anne Ehrenreich og Annette Wiencken, der onsdag morgen var på barrikaderne på Rungsted Station i protest mod forringelser af Kystbanen.

Venstres folketingskandidat i Fredensborgkredsen, Kristian N. Jensen, skal nu ud på gader og stræder og samle nordsjællandske stemmer. Her sammen med byrådskollegerne Ann Lindhardt, Anne Ehrenreich og Annette Wiencken i en protest mod forringelser på Kystbanen. Pressefoto

V-kandidat:

Ikke så kendt som Claus Hjorth og ikke så køn og kendt som Løhde

"Men Liverpool slog også Barcelona, så alt kan ske," siger Hørsholms Kristian N. Jensen om udsigterne for at komme i Folketinget

Af
Fred Jacobsen

Han holder med FC Liverpool, som tirsdag aften med en magisk sejr på 4-0 over selveste Messi og Barcelona nåede til finalen i fodboldspillernes Champions League. Så han har armene i vejret, 47-årige Kristian N. Jensen.

Om han også har det efter Grundlovsdag 5. juni, er et andet spørgsmål - og en hel del skal flaske sig for Venstre-kandidaten.

"Det kræver i hvert fald stor lokal opbakning," siger han til Ugebladet, "for jeg er ikke så kendt som Claus Hjorth Frederiksen (forsvarsminister fra Humlebæk, som stiller op i Rudersdalkredsen, red.) og ikke så køn og kendt som Sofie Løhde (innovationsminister fra Sletten, som stiller op i Egedalkredsen, red.). Men når Liverpool kan hente Barcelona, kan alt jo ske," bemærker han med et smil.

Politik endnu nyt

For Kristian N. Jensen, medlem af kommunalbestyrelsen i Hørsholm for Venstre siden 2018, er politik stadig noget nyt. Den oprindelige aalborgenser blev medlem i Venstre et års tid før kommunalvalget i 2017, og han har også gjort op med sig selv, at han vil fortsætte i kommunalbestyrelsen, hvis han skulle blive valgt til Folketinget.

"Jeg synes, der er emner på dagsordenen som gør, at det giver god mening," siger han og nævner den kommunale udligning, infrastruktur med kystbane og motorvej samt sundhedsreform som temaer, han vil gå ind i og som også har betydning for det kommunalpolitiske arbejde. Han mener så nok, han kan få tid til begge dele.

"Både i kommunalbestyrelsen og i Folketinget vil jeg være del af en større gruppe, så jeg ikke skal beskæftige mig med alt," lyder hans ræsonnement.

Unfair fordeling

Kristian Nørgaard Jensen håber at kunne hente stemmer hos borgerligere vælgere, der ønsker en erhvervsmand på Christiansborg, og han beskriver sig selv som "liberal med fokus på vækst og et solidt velfærdssystem". Og han betegner sig ikke som "minimalstatsmand", men synes også, at de borgere, der kan arbejde, skal gøre det.

Og han er meget optaget af den kommunale udligning, som han mener er alt for skæv.

"Fordelingen er blevet unfair," mener han og understreger, at en vis udligning er godt, når den sikrer ens velfærd fordelt over hele landet, men ikke som nu, hvor rådighedsbeløbet nogle steder er større hos dem, der modtager udligning end hos dem, der afgiver.

På gader og stræder

Og Kristian N. Jensen glæder sig til valgkampen, som for ham nu betyder deltagelse i debatter og møder og møder med vælgere på gader og stræder.

"Men nok ikke i debatter i TV 2," tilføjer han med henvisning til sin kendthedsfaktor i sammenligning med de indledningsvis nævnte medkandidater i Nordsjælland.

Kristian N. Jensen kommer oprindeligt fra Aalborg og er via Aarhus og USA kommet til Nordsjælland og har boet i Hørsholm og Rungsted de seneste 20 år. Kristian N. Jensen ere gift og har to piger på 14 og 17 år.

Publiceret 12 May 2019 08:00