Morten Slotved er efterhånden i tvivl om Hørsholm Lille Skolens motiver i denne sagen om 'Skoven'. Arkivfoto

Morten Slotved er efterhånden i tvivl om Hørsholm Lille Skolens motiver i denne sagen om 'Skoven'. Arkivfoto

Ærgerlig Slotved efter anke:

Skolen bruger utroværdige argumenter

"Der er meget på spil økonomisk for hele Hørsholm Kommune og borgerne," siger borgmester Morten Slotved og sår tvivl som Hørsholm Lille Skoles motiver og kalder deres argumenter for utroværdige

Af
Morten Timm

"Jeg havde håbet, at vi med byretsdommen kunne have sætte et punktum for denne sag, som er faldet ud til Hørsholm Kommunes fordel i to instanser".

Sådan lyder det i en kommentar fra borgmester Morten Slotved efter nyheden om, at Hørsholm Lille Skole har valgt at anke dommen om brugshævd til arealet 'Skoven' til landsretten.

Første instans der gav kommunen medhold var Landinspektøren. Derefter byretsdommen, som endog var meget klar.

Dårlig stil

Slotved lægger ikke kun skjul på sin ærgrelse over, at privatskolen har anket, men også over deres motiver og argumenter, som sår tvivl om.

"Jeg synes, at skolens argumenter bliver mere og mere utroværdige. Der sås tvivl om en af Hørsholm Kommunes medarbejderes reelle formål ved at være ansat i kommunen (Knud Breum - red.), og der argumenteres med at ingen har set den pågældende medarbejder på skolen. Det er bemærkelsesværdigt, når selvsamme person har haft et barn gående på skolen. Det er ikke god stil at udsætte en enkelt medarbejder for den behandling," oplyser Morten Slotved i en pressemeddelelse.

27 millioner er stort ansvar

Hørsholm Kommune ejer det omstridte areal, som ligger på Hannebjerg-grunden. Så langt er begge parter enige, men privatskolen mener, at de har vundet hævd over arealet, og at Hørsholm Kommune derfor ikke bør røre det.

"Jeg er efterhånden i tvivl om Hørsholm Lille Skolens motiver i denne sag. Hørsholm Kommune har nemlig foreslået alternative legeområder – men skolens øjne er benhårdt rettet mod det specifikke areal," siger borgmesteren, der godt kan se, at sagen kan virke klar og ligetil, når Hørsholm Lille Skole udlægger sagen som Davids kamp mod Goliat.

Han forstår også godt, at man nemt kan sympatisere med skolebørnene, som har fået meget glæde ud af området.

"Man må huske på, at der også er meget på spil økonomisk for hele Hørsholm Kommune og borgerne i byen. Hannebjerg-grunden repræsenterer en værdi på lige knap 27 millioner kroner, og jeg føler et stort ansvar for de 27 millioner kroner og for byens samlede interesse," understreger Morten Slotved.

Han gør samtidig opmærksom på, at Hørsholm Lille Skole ligger et skønt sted med adgang til store grønne arealer, som er et supplement til deres egen matrikel, hvorpå børnene leger.

Ugebladets fotovalg

Derfor finder han det misvisende, at der ofte i Ugebladet vises et foto af nogle børn omkring et bål, fordi det rent faktisk er taget inde på skolens egen grund.

"Det sender nogle misvisende signaler om, at det er det område, sagen drejer sig om, hvilket det ikke er. For området på det omtalte billede rører kommunen ikke ved," meddeler borgmesteren.

Valg af fotoet er alene Ugebladets beslutning, og avisen beklager hermed anvendelsen af billedet uden at have præciseret, at det er taget på skolens eget område.

Publiceret 13 May 2019 16:04