Stig Grenov, th, meddelte i dag, at han for en stund trækker tager orlov fra posten som Kristendemokraternes landsformand, og næstformand Isabella Arendt tager over.

Stig Grenov, th, meddelte i dag, at han for en stund trækker tager orlov fra posten som Kristendemokraternes landsformand, og næstformand Isabella Arendt tager over. Foto: Martin Sylvest

Stress:

Partileder fra Hørsholm på formandsorlov midt i valgkamp

Kristendemokraternes Stig Grenov overlader roret til næstformanden til efter folketingsvalget

Af
Fred Jacobsen

"Flere års dobbeltarbejde som partiformand og skolelærer har sat sine spor. Jeg har stresssymptomer og har derfor i samråd med min familie valgt at tage orlov fra formandsposten de næste fire uger."

På et pressemøde tidligere på formiddagen meddelte 57-årige Stig Grenov, landsformand for Kristendemokraterne siden 2012 med bopæl i Hørsholm, at han trækker sig fra formandsposten de næste fire uger og overlader den til partiets politiske næstformand, Isabella Arendt.

Stig Grenov understregede, at beslutningen var hans og hans families sagde "at ingen beklager det mere end jeg, at jeg måtte træffe den beslutning."

Forud for partilederrunderne i henholdsvis DR og TV 2 7. maj, da statsminister Lars Løkke Rasmussen udskrev valg til Folketingen til 5. juni, ville Kristendemokaterne stille med Kristian Andersen, der fik 3.618 personlige stemmer ved kommunalvalget i 2017 i Ringkøbing-Skjern, flere end nogen andre kandidater i kommunen, men fik afslag.

Stig Grenov stillede derfor op i debatten i DR, men mellem den og debatten på TV 2 senere på aftenen fik han et ildebefindende, og næstformand, 26-årige Isabella Arendt, trådte til.

Hun fik voldsom positiv omtale for sin optræden - og lige siden har Stig Grenov måttet svare på spørgsmål fra journalisterne, om det ikke var på tide at gøre plads til en ny lederskikkelse.

Det skete så i dag, hvor Stig Grenov på pressemødet bebudede, at han ville være tilbage efter de fire uger, men luftede dog også tanken om at forlænge orlovsperioden. Grenov sagde også, at han fortsat er kandidat til Folketinget.

Stig Grenov

  • 57 år, gift og far til tre børn
  • Uddannet skolelærer m. linjefag matematik, fysik/kemi, geografi og historie. Har undervist på Marie Mørks Skole, Hillerød, siden 1999. Tillidsmand i Frie Skolers Lærerforening
  • Har været medlem af Kristendemokraterne siden 1990 og blev valgt som partiformand 27. oktober 2012. Har stillet op til kommunalvalg i Hørsholm i 2009 og 2013 uden at opnå valg
  • Ved folketingsvalget juni 2015 fik han 1029 personlige stemmer
  • Ved kommunalvalget i november 2017 fik han 80 personlige stemmder

Publiceret 13 May 2019 11:46