Med Hørsholm Kommunes 600 millioner i betaling til udligningsordningen er der ressourcer som ifølge borgmester Morten Slotved kunne være brugt på ældrepleje, daginstitutioner og skoler.

Med Hørsholm Kommunes 600 millioner i betaling til udligningsordningen er der ressourcer som ifølge borgmester Morten Slotved kunne være brugt på ældrepleje, daginstitutioner og skoler. Arkivfoto

Hørsholm betaler årligt 600 millioner i landsudligning:

Det giver ikke mening

Borgmester Morten Slotved og Hørsholm Kommune støtter den omfattende udligningskampagne“Stop forskelsbehandlingen NU!”

Af
Morten Timm

”Med den økonomi som Hørsholm Kommune har i øjeblikket, hvor særligt børne- og ældreområdet er under gevaldigt pres, giver det slet ikke mening, at vi betaler 600 millioner kroner til resten af landet gennem udligningen”.

Sådan lyder det fra borgmester Morten Slotved, der i valgkampen igen går ud med sin og kommunens officielle støtte til udligningskampagnen "Stop forskelsbehandlingen NU!", som en lang række hovedstadskommuner står bag.

Ikke samme betingelser

Gennem de sidste mange år har Folketinget flyttet flere og flere penge fra hovedstadsområdet til Jylland. Siden 2007 er beløbet fordoblet og i år lander man på 14 milliarder kroner til jyske kommuner, heraf står Hørsholm Kommune for de 600 millioner.

"Det giver simpelthen ikke mening," fastslår Morten Slotved i en pressemeddelelse og nævner at stigningen på 7 milliarder siden 2007 svarer til 7,5 procent af udgifterne til offentlig service i hovedstadsområdet.

Ressourcer som ifølge Slotved kunne være brugt på ældrepleje, daginstitutioner og skoler.

Slotved mener, at der i dag flyttes så mange penge, at borgerne i hovedstadskommunerne ikke får samme betingelser som i landets øvrige kommuner.

96.000 kr mindre til rådighed

Nu sætter Hørsholms borgmester sin lid til, at resultatet af ny Megafon-undersøgelse også kan blive realiseret. Den viser nemlig, at et stort flertal af hovedstadsområdets folketingskandidater efter det kommende folketingsvalg vil arbejde for, at området ikke skal betale mere i landsudligning.

Det glæder Morten Slotved:

"Jeg støtter fuldt ud op om kampagnen, og jeg mener at vi skal være ambitiøse og arbejde for at sænke hovedstadskommunernes udligning til resten af landet. En familie i hovedstadsområdet, der bor i hus, har i gennemsnit 96.000 kroner mindre til rådighed om året end den samme familie ville have, hvis den boede i Nordjylland. Det er helt urimeligt.”

Publiceret 15 May 2019 11:30