Hvert år bliver optikere hos Synoptik tjekket af uafhængige auditører, mens de udfører synsprøver og kontaktlinseundersøgelser.

Hvert år bliver optikere hos Synoptik tjekket af uafhængige auditører, mens de udfører synsprøver og kontaktlinseundersøgelser. Pressefoto

Synoptik har igen fået kvalitetsstempel

Synoptik i Codanhus i Hørsholm er - som de øvrige 101 butikker i hele landet - igen blevet certificeret for deres synsprøver og kontaktlinseundersøgelser, som betyder, at man er sikker på det samme høje faglige niveau hver gang.

Hvert år bliver samtlige godt 300 optikere hos Synoptik i Danmark systematisk tjekket af uafhængige auditører, mens de udfører synsprøver og kontaktlinseundersøgelser.

Certificeringen er med til at sikre, at procedurerne følges, og at kvaliteten er i orden. I år er det for 13. år i træk lykkedes Synoptik at få kvalitets-certifikatet af Dansk Standard.

I Sverige er der nationale standarder for, hvad en synsprøve skal omfatte. Det sikrer en ensartet kvalitet hos alle optikere. Den ordning har vi ikke i Danmark.

Kan afsløre sygdom

I tillæg til den certificerede almindelige synsprøve, bliver der ved alle synsprøver i Synoptik også set på øjnenes nethinde, tryk og synsfelt.

Undersøgelsen kan blandt andet vise tegn på sygdomme i øjnene og begyndende diabetes.

jesl

Publiceret 18 May 2019 08:00