Hørsholm Kommune vil gerne bygge ungdomsboliger nær Rungsted Gymnasium, men det er det lokale boligselskab HAB ikke med på.

Hørsholm Kommune vil gerne bygge ungdomsboliger nær Rungsted Gymnasium, men det er det lokale boligselskab HAB ikke med på. Arkivfoto

Lokalt boligselskab vil ikke bygge ungdomsboliger

"Så finder vi nogle andre," siger skuffet Hørsholm-borgmester

Af
Fred Jacobsen

Hørsholm Kommune vil gerne bygge 30 almene ungdomsboliger ved Rungsted Gymnasium. Det bliver dog ikke med det lokale boligselskab Hørsholm almene Boligselskab (HAB) som bygherre.

"Det er jeg da lidt skuffet over," siger borgmester Morten Slotved til Ugebladet, men forsikrer, at der i stedet skal arbejdes for at få et andet selskab til at bygge boligerne.

For at bygge de nye ungdomsboliger har HAB betinget sig, at selskabet vil nedlægge 16 ungdomsboliger i afdelingen Ved Skovkanten. I stedet vil de lægge boligerne sammen til fire almene familieboliger.

I et brev til Hørsholm Kommune begrunder HAB afslaget med, at sammenlægningen vil styrke beboersammensætningen, og at familieboliger er mere attraktiv for selskabet for at kunne tiltrække børnefamilier.

"Jeg har svært ved at se den kobling, så vi tager nu fat i andre selskaber eller private, der vil bygge ungdomsboligerne," lyder det fra Morten Slotved.

Viceborgmester Henrik Klitgaard fremsatte i februar et initiativretsforslag om at bygge kollegieboliger i Hørsholm. Også det er et forslag, som kommunen nu skal arbejde videre med.

Publiceret 19 May 2019 10:00