Glen Madsen har en fortid i det danske forsvar. Syv gange har han været udsendt, og det har efterfølgende påvirket hans politiske engagement.

Glen Madsen har en fortid i det danske forsvar. Syv gange har han været udsendt, og det har efterfølgende påvirket hans politiske engagement. Arkivfoto: Fred Jacobsen

Derfor blev den hjemvendte soldat tændt af politik

Dansk Folkepartis Glen Madsen har været udsendt syv gange, og det var oplevelserne på Balkan, der vakte hans politiske interesse. Nu stiller han op til Folketinget for anden gang

Af
Morten Timm

Hvis man udelukkende kigger på meningsmålingerne, så er 43-årige Glen Madsens chancer for at blive valgt til folketinget ikke synderlige store.

Det er den lokale kandidat for Dansk Folkeparti helt bevidst om, men det får ikke Glen Madsen til at slå op i banen.

"Det er valgdagen, der afgør det. Og der er stadig mange tvivlere, så jeg knokler på. Det tabte kan stadig indhentes," siger Glen Madsen med fasthed i stemmen og henter som Liverpool-fan ikke overraskende fodboldholdets sensationelle comeback mod Barcelona i Champions League som det bedste eksempel på, at miraklernes tid ikke er forbi.

"Jeg er fokuseret på at føre valgkamp og snakke med så mange mennesker som muligt. Og jeg har oplevet så god stemning. Så jeg er fortrøstningsfuld".

Jeg er fokuseret på at føre valgkamp og snakke med så mange mennesker som muligt. Og jeg har oplevet så god stemning

DF-politikeren er i gang med anden bølge af sin valgplakat-ophængning. 750 traditionelle valgplakater med sit kontrafej er sat op med hjælp fra partimedlemmer, men han også fået lavet 1.000 mindre plakater med det enkle budskab "Stem på Glen", som han nu på egen hånd kører rundt og hænger op.

Tæt på sidste gang

Selv om det er op ad bakke for kandidaten fra Hørsholm, der stiller op for Dansk Folkeparti i Frederikssund-kredsen, er der flere årsager til den tilbagegang, som DF spås at få på valgdagen 5. juni.

"Historisk mange ældre borgere har stemt på os, og jeg synes også, at vi har leveret på området, men mange ældre har fx ikke bemærket, at vi har fået gennemtrumfet, at satspuljen forsvinder uden det har udhulet pensionen. Det kunne have gjort en stor forskel," vurderer Glen Madsen.

"Socialdemokratiet har retorisk ændret sig på asyl- og integrationspolitikken, hvor de har italesat sig som DF, og det har nok også fristet nogle til at gå tilbage," tilføjer han, men tror, at de vælgere bliver slemt skuffet, for Mette Frederiksen skal bygge sin regering på Radikale, Enhedslisten og SF, som alle tre ønsker et opgør med udlændingepolitikken.

Borgmester Morten Slotved i en DF-sandwich med Glen Madsen og Morten Messerschmidt, da de mødtes på Kokkedal Station til en snak om tryghed.

Borgmester Morten Slotved i en DF-sandwich med Glen Madsen og Morten Messerschmidt, da de mødtes på Kokkedal Station til en snak om tryghed. Pressefoto

Han mener derimod ikke, at DF er kommet i klemme efter Nye Borgerlige og Stram Kurs, der har sat sig solidt på asyl- og flygtningeområdet.

Det var ellers lige ved og næsten ved sidste folketingsvalg for 43-årige Glen Madsen, hvor han på DFs optur fik 1.743 personlige stemmer. Desværre var det 150 færre end partifællen Jan Erik Messmann, der snuppede tillægsmandatet.

Den 43-årige DF-kandidat fik alligevel sin gang på Borgen, da han søgte og fik en administrativ stilling i Dansk Folkepartis sekretariat på Christiansborg, hvor han håndterer medlemmer og lokale vælgerforeninger.

Borgere parat til slå ihjel

Før det nåede Glen Madsen 15 år i det danske forsvar og var udsendt syv gange - seks gange på Balkan og en gang som livvagt i Bagdad.

"Jeg har altid været meget samfundsinteresseret, men det var under min udsendelse som soldat, at jeg besluttede mig for at gå ind i politik," fortæller Glen Madsen, der blev medlem af Dansk Folkeparti i 2011.

Jeg kunne se paralleller til det danske samfund, men heldigvis er vi ikke nået så langt ud af den vej, at vi ikke stadig kan nå at rette det op

"Det der gjorde udslaget var det jeg oplevede på Balkan, som jo før borgerkrigen var et meget velfungerende samfund, men hvor det pludselig gik helt galt. Hvor forskellige befolkningsgrupper ikke kunne sammen og var parat til at slå hinanden ihjel. Der jeg tænkte jeg, at det vil jeg ikke have, at vi kommer til i Danmark," siger DF-kandidaten med klar reference til den store kulturforskel, der er med folk fra Mellemøsten.

"Jeg kunne se paralleller til det danske samfund, men heldigvis er vi ikke nået så langt ud af den vej, at vi ikke stadig kan nå at rette det op. Min primære vinkel er, at vi ikke skal tage imod flere fremmede end vi kan lykkedes med at integrere, og vi har mange integrationsmæssige ting, der ikke hænger sammen," fastslår Glen Madsen og uddyber:

"Vi har det mest fantastiske samfund, men det er forrykt, hvis man kan komme fra den store verden og få i pose og sæk, når vi ikke har råd til at give handicappede og ældre en ordentlig behandling. At børn i daginstitutioner og skoler ikke har den nødvendige voksenkontakt."

Grænsekontrol

Som kandidat i Nordsjælland vil han kæmpe for grænsekontrol - vel at mærke en velfungerende én af slagsen.

Kigger man på meningsmålingerne er det op ad bakke for Dansk Folkeparti og den lokale kandidat Glen Madsen, men han nægter at give op.

Kigger man på meningsmålingerne er det op ad bakke for Dansk Folkeparti og den lokale kandidat Glen Madsen, men han nægter at give op. Pressefoto

"Vi skal have en bemandet grænsekontrol ved alle Danmarks grænser. Ikke at alle skal kontrolleres, det er noget politiet, som skal varetage kontrollen, må vurdere," siger Glen Madsen, der i det hele taget ønsker sig mere politi - og mere synligt politi i Danmark for at imødekomme de udfordringer, han mener, der er i forhold til indbrud og tryghed.

"Danmark har i hele EU fjerde eller femte færrest politi pr 100.000 indbyggere. Vi skal have mere politi. Det øgede indtag, vi har haft til politiet, har ikke hjulpet, fordi mange er gået pension," slutter DF-kandidaten.

Glen Madsen er født og opvokset i Hørsholm, og bortset fra afstikker på syv år til Aalborg hos militærpolitiet, har han boet her. Han er gift og har en søn på otte og datter på syv år.

Publiceret 21 May 2019 08:24