Det gik traditionen tro ikke stille af, da Vallerødskolens tre afgangsklasser havde sidste skoledag. Her er 9. a på vej op på scenen før der blev kastet med karameller og skudt med vand.

Det gik traditionen tro ikke stille af, da Vallerødskolens tre afgangsklasser havde sidste skoledag. Her er 9. a på vej op på scenen før der blev kastet med karameller og skudt med vand. Foto: Fred Jacobsen

Valget udsætter sidste skoledag i Hørsholm

To skoler venter med festlighederne til onsdag i næste uge - SE BILLEDER fra Vallerødskolen

Af
Fred Jacobsen

Ikke alle 9. klasse elever på Hørsholms kommunale skoler var i dag ude at fyre konfettikanoner af, kaste med karameller,skyde med vandpistoler efter de små eller 'pynte' dem med barberskum.

På to skoler må de afgående elever vente til onsdag 29. maj - og det er blandt andet søndagens EU-valg skyld i.

Hørsholm og Usserød venter

"Hørsholm Skole er valgsted, og da der samtidigt fra undervisningsministeriets side var lagt op til at rykke de mundtlige eksaminer - og forårets helligdage ligger sent - ja, så måtte vi rykke sidste skoledag," fortæller udskolingsleder på Hørsholm Skole, Anthony Verniere Jr., til Ugebladet.

Også Usserød Skole har valgt at udsætte festlighederne til onsdag, mens sidste skoledag, som på så mange andre danske skoler, blev festligholdt i dag, fredag.

Således var der gang i den på Vallerødskolen, hvor dagen begyndte med, at eleverne blev samlet i gymnastiksalen. Hver af de tre 9. klasser præsenterede sig selv på en video og invaderede derefter salen med konfettikanoner, fuld skrue på musikken og et efterfølgende show.

Karameller og vandkamp

Bagefter var der så den traditionelle uddeling af karameller samt vandkamp i skolegården og masser af barberskum på et dertil udpeget areal.

"Hvis I ikke vil have barberskum, så skal i blive her på skolen," lød det fra skoleleder Michael Gejlager, da han introducerede den sidste skoledag for eleverne.

Publiceret 24 May 2019 13:00