Venstres Annette Wiencken (med ryggen til) styrede de ni folketingskandidater.

Venstres Annette Wiencken (med ryggen til) styrede de ni folketingskandidater. Foto: Fred Jacobsen

Valgmøder virker:

Sociale medier er brutale og uforskammede

Ni nordsjællandske folketingskandidater dystede i Hørsholms gamle klædefabrik

Af
Fred Jacobsen

DR's P4 København sendte forleden et nyhedsindslag om, at der ved et valgmøde i Solrød syd for København havde været 11 kandidater i panelet - og fire 'frivillige' i salen. Og at årsagen, ifølge eksperter, kunne være, at der er mange af dem i en lang valgkamp, og at meget foregår på socialde medier. At folk simpelt hen allerede er ved at have fået nok af det.

Der var ca. ti gange så mange i Klædefabrikken i Hørsholm torsdag aften - og kun 9 kandidater. Set i det lys kan Venstre i Hørsholm, der var arrangør, glæde sig over, at de ikke havde sat noget i værk, der er er helt ude af synk med tidens toneklang.

Det mente to af deltagerne, Ugebladet talt med, nu heller ikke, et godt gammeldags valgmøde er.

"Jeg kan godt lide det. Udfordringen er, at det, der foregår på de sociale medier, ofte er både brutalt og uforskammet. Her bliver det ikke personligt. Derfor har valgmødet her sin berettigelse," sagde Sven-Peter Nygaard. Den 74-årige svarede dog benægtende på spørgsmålet, om sådan et møde ville få indflydelse på, hvordan han vil stemme 5. juni.

Debatten på de socialemedier er ofte brutal og uforskammet, mener Sven-Peter Nygaard, der godt kan lide valgmøder.

Debatten på de socialemedier er ofte brutal og uforskammet, mener Sven-Peter Nygaard, der godt kan lide valgmøder. Foto: Fred Jacobsen

"Jeg har selv været kandidat for Venstre, og jeg kan se, at der er en del partisoldater her," lød Sven-Peter Nygaards tilføjelse.

Én blev omvendt

Der var dog én person i salen, der, efter at have lyttet til panelets ni kandidater, havde flyttet sig.

"Jamen så giver det hele jo mening," konstaterede aftenens ordstyrer, Venstres gruppeformand i kommunalbestyrelsen, Annette Wiencken.

For Christoffer Henriksen vil valgmødet denne torsdag heller ikke blive bestemmende for, hvor han sætter krydset. Det vidste han godt på forhånd.

"Det betyder ikke så meget. Men det er en god ting med sådan et personligt møde med kandidaterne," lød det fra Christoffer Henriksen, som hjemmefra havde planlagt, at han ville spørge kandidaterne til planlovgivningen, fordi han mener, at den nuværende i mange situationer bringer borgere i en retsløs tilstand.

Christoffer Henriksen kan godt lide det persnlige møde med politikerne, men flytte hans stemme kan de ikke.

Christoffer Henriksen kan godt lide det persnlige møde med politikerne, men flytte hans stemme kan de ikke. Foto: Fred Jacobsen

Fint med tog til tide

Nogle få kandidater tog fat i emnet og pointerede, at det nok var bedst at kommunerne stod for den lokale fysiske planlægning - og forlod hurtigt emnet til fordel for holdninger til mere lokale og regionale temaer som kystbanetog, kommunal udligning og nærpoliti for at nævne de emner, de nordsjællandske politikere mest var optaget af. Og alle var stort set enige om, at det er en god ting med tog til tide på kystbanestrækningen.

Men vi kom også omkring emner som klima, sandsugning i Øresund og en maritim nationalpark ved denne, private og friskolers koblingsprocent samt dunshed og udlændingepolitik.

FAKTA

Valgmøde Nordsjælland i Folketinget

Klædefabrikken, Hørsholm, torsdag 23. maj

Deltagere: Per Frost Henriken (S), Otto B. Christiansen (K), Ulla Kokfeldt (Nye Borgerlige), May-Britt Kattrup (LA), Britta Kristensen (KrD), Marlene Harpsøe (DF), Kristian N. Jensen (V), Tormod Olsen (EL) og Allon Hein Sørensen (Alt.)

Arr.: Venstre i Hørsholm

Ca. 40 deltagere

Publiceret 25 May 2019 10:00