May-Britt Kattrup vil hjertens gerne have fire år mere på Christiansborg for at tage fat på nogle af de ting, hun allerede har sat i gang.

May-Britt Kattrup vil hjertens gerne have fire år mere på Christiansborg for at tage fat på nogle af de ting, hun allerede har sat i gang. Foto: Fred Jacobsen

Da May-Britt stillede op, vidste hun end ikke hvor Christiansborg lå

Påstår hendes mand, når han er sjov - nu kæmper May-Britt Kattrup for fire år mere på 'Borgen' og vil skaffe Hørsholm en helt ny myndighed

Af
Fred Jacobsen

kandidat Da May-Britt Kattrup første gang stillede op til folketingsvalget i 2015 havde hun ikke været i politik overhovedet.

"Når min mand ska være sjov, plejer han at sige: 'Hun vidste ikke engang hvor Christiansborg lå'," husker hun tilbage. "Og der var da også dem, der sagde, at det at blive valgt, det ville aldrig komme til at ske," tilføjer hun.

I Samuelsens slipstrøm

Nu er det fire år siden, den 56-årige civiløkonom fra Hørsholm blev valgt ind i Folketinget for Liberal Alliance. Hun smuttede med i slipstrømmen på partiformand Anders Samuelsens flotte valg i Nordsjællands Storkreds, og med 639 personlige stemmer overhalede hun nr. to på listen, Niels Westy, indenom.

Klar til næste skridt

"Jeg var nok mindre overrasket end de andre," siger May-Britt Kattrup, der har fået så meget smag for politikerlivet, at hun hjertens gerne vil ind igen.

"Jeg var ny, og der var så meget, jeg skulle sætte mig ind i. Derfor vil jeg meget gerne ind igen, så jeg kan tage det næste skridt og tage fat på noget af det, jeg fik begyndt på," lyder det fra den nidobbelte ordfører, hvor ordførerskabet på sundheds-, erhvervs- og psykiatriområdet er dem, der fylder mest.

Om det så også sker med de nuværende meningsmålinger, er en anden sag.

"Altså den eneste meningsmåling, der gælder, er den fra 5. juni," siger Kattrup, der fra sin fortid som elitesportsudøver ved, hvad det betyder at kæmpe - og det har hun tænkt sig at gøre.

Kæmper 100 procent

"Når jeg går ind i noget, så går jeg ind i det med 100 procent," siger den tidligere nordiske mester samt EM- og VM-deltager i Military, som ridesportens trekamp med dressur, spring og terrænridning med fasthed i stemmen.

Hun er også meget bevidst om, hvilke lokale sager, hun vil kæmpe for, hvis hun får en periode mere på 'Borgen'.

Fire lokale mærkesager

"Det er frit valg på skoleområdet, en mere retfærdig kommunal udligningsordning, mere politi i Hørsholm og bedre forhold for det lokale erhvervsliv," er de fire punkter, som hun mener har relevans for netop Hørsholm.

Et reelt frit valg

Hun er lodret uenig med Socialdemokratiet, der vil nedsætte statens såkaldte koblingsprocent til de private skoler.

"Bidraget skal være, så det ikke er privatøkonomien, der afgør om forældrene vælger en privatskole. Der skal være et reelt frit valg," mener May-Britt Kattrup og henviser til de store private skoler i Hørsholm, Rungsted private Realskole, NGG og Hørsholm Lille Skole. Og Hørsholm skal have mere politi.

Mere nærpoliti

"Den nytter ikke, at de ikke kommer ud til indbrud. Og det seneste skyderi i Rungsted understreger behovet for mere nærpoliti. Hellere nærpoliti end fotovogne," siger Kattrup uden at lægge sig fast på, hvordan opgaven skal løses

Ny myndighed til byen

Hun vil så også kæmpe for, at placere en dansk godkendelsesmyndighed i lokalområdet - en idé, der er kommet efter et besøg hos virksomheden XO Care i Hørsholm. Virksomheden udvikler og producerer højteknologisk udstyr til tandlæger.

"Virksomheden skal til Norge for at få godkendelser, og der er lang ventetid. Jeg vil arbejde for, at sådan et organ (som er privat, red.) bliver genåbnet i Danmark og at det kommer til at ligge i Hørsholm," bebuder May-Britt Kattrup, der som sin fjerde mærkesag nævner en mere retfærdig udligningsordning.

"Hørsholm betaler 660 millioner kr. til andre kommuner. Det er godt 26.000 pr. indbygger. Det er helt skævt," siger hun, der dog ikke har den præcise opskrift på, hvordan det kan lade sig gøre.

"Det er der jo sådan set ikke rigtig nogen, der har en færdig model endnu - og jeg mener helt sikkert, svage kommuner stadig skal hjælpes. Men det er vigtigt, at udligningen indrettes, så der er incitament til at drive sin kommune økonomisk ansvarlig," siger hun.

I de seneste fire år har May-Britt Kattrup været politiker på fuld tid.

"Jeg har ingen plan B, hvis det ikke skulle lykkes," fortæller hun, der ud over politik beskæftiger sig med hestepension og investering.

Publiceret 27 May 2019 17:30