Wegners Bamsestol sammen med en del andre genstande, der kommer under hammeren. Den ligger på omkring 50.000 kroner.

Wegners Bamsestol sammen med en del andre genstande, der kommer under hammeren. Den ligger på omkring 50.000 kroner. Foto: Auktionshuset Hørsholm

Auktion i Hørsholm:

Her kan du opleve 'suset' til 100.000 kroner

Torsdag holder Auktionshuset en af sine fire årlige kvalitetsauktioner

Af
Fred Jacobsen

Du behøver sådan set ikke selv hive penge op af lommen. Du kan også komme for oplevelsen. For eksempel, hvis buddene på auktionen presser hinanden op, så de til sidst når summer, der tager pippet fra dig.

Det er, hvad du kan opleve torsdag 6. juni, når Auktionshuset i Hørsholm holder en af sine fire årlige fysiske auktioner. Og det kan ske, at et af buddene ryger op omkring de 100.000 kroner. Der er nemlig et sæt Wegner-stole på auktionen, som kan ryge op i den prisklasse.

Og Wegner igen: En af den kendte designers stole - Bamsestolen - er på listen, og den kan ifølge Rasmus Warnke Nørregaard, der varetager kommunikationen for Auktionshuset, ligeledes komme op i en prisklasse, hvor almindelige mennesker lige løfter øjenbrynene.

Jais Nielsens gulvvase nede til venstre er vurderet til 10.000 kr.

Jais Nielsens gulvvase nede til venstre er vurderet til 10.000 kr. Foto: Auktionshuset Hørsholm

"Auktionen er en såkaldt kvalitetsauktion, og dem holdes der fire af om året. Og man skal bestemt ikke være bange for at møde op, hvis det er første gang. Der er sandwich og vin til alle, og man kan bare spørge løs," siger Rasmus Warnke Nørregaard og understreger, at det er en skrøne, at uforvaret kan komme til at købe noget bare ved at blinke.

Auktionen begynder torsdag 6. juni kl. 17 i Auktionshuset Ved Klædebo og ud over Wegner- møbler er der en gulvvase af Jais Nielsen, vurderet til 10.000 kroner, og en keramikvase fra Axel Salto til 25.000 kroner, der, sammen med meget vandet, kommer under hammeren.

Fra 2. juni og frem til selve auktionsdagen kan man komme forbi og se genstandene, som også omfatter møbler fra Poul Kjærholm, Arne Vodder, Illum Wikkelsø og mange andre samt værker af Mogens Balle, Helge Ernst og mange flere.

Publiceret 03 June 2019 10:30