Dansk Folkeparti og Morten Messerschmidt vil have den lokale politistation tilbage til Hørsholm.

Dansk Folkeparti og Morten Messerschmidt vil have den lokale politistation tilbage til Hørsholm. Arkivfoto: Fred Jacobsen

DF:

Politistationen skal tilbage til Hørsholm

Synligt politi i gadebilledet er helt forsvundet, mener DF-kandidat Morten Messerschmidt

Af
Fred Jacobsen

POLITI Står det til Dansk Folkeparti (DF) skal Hørsholm igen have en lokal politistation.

DF's kandidat i Fredensborgkredsen, Morten Messerschmidt, lancerede i weekenden i avisen.dk partiets forslag, der går ud på, at der skal være 27 lokale politistationer i landet - 17 af dem på Sjælland. Og dermed også i Hørsholm, hvor det lokale politi holdt til, indtil stationen blev lukket for næseten præcist seks år siden.

Generel mistillid

"Vi oplever, at folk helt generelt har en stor mistillid til politiet, og man er bange for, at de ikke kommer frem til tiden, når man ringer og har brug for dem," siger Messerschmidt til avisen.dk.

"Det synlige politi i gadebilledet - især uden for de store byer - er fuldstændig forsvundet, og derfor er vi nødt til at sikre, at nærpolitiet bliver genetableret i hele landet," tilføjer DF-kandidaten.

Socialdemokratiet vil have 20 flere lokale stationer - ti både øst og vest for Storebælt - mens Venstre sværger til flere mobile politistationer.

Ny Borgerliges spidskandidat i Nordsjælland, Mette Thiesen, skriver i et debatindlæg til Ugebladet, at hun synes "det er godt, at flere partier er begyndt at tale om mere lokalpoliti."

Publiceret 03 June 2019 11:30