Folketingskandidat Otto B. Christiansen med sit barnebarn Selma.

Folketingskandidat Otto B. Christiansen med sit barnebarn Selma. Foto: Privat

Otto B. Christiansen kæmper for Nordsjælland:

Vi er ikke blevet behandlet ordentlig

Den konservative kandidat Otto B. Christiansen mener, at politikerne på Christiansborg har svigtet Nordsjælland

Af
Morten Timm

Han har været kampagneleder for både Lars Barfoed og Mette Thiesen (før hun sprang til Nye Borgerlige). Det gik ikke så godt. Nu forsøger han så selv som kandidat.

"Og jeg har fået mig en kampagneleder," siger 62-årige Otto B. Christiansen fra Hørsholm med et smil.

Han stiller op som spidskandidat for De Konservative i Fredensborgkredsen.

Første gang til Folketinget, mens lokalt har han siddet fire år i Hørsholm Kommunalbestyrelse fra 2013-2017, hvor han var formand for Børne- og skoleudvalget og før det formand for Konservative i Hørsholm i en årrække.

"Jeg kan jo ikke blive ved at sidde som en tilskuer på stadion og råbe af fodboldholdet, der ikke spiller godt. Er man man utilfreds med tingenes tilstand må man forsøge at gå ind og forandre dem. Det er det, jeg gør nu," fastslår Otto B. Christensen om sit folketingskandidatur.

"Jeg synes ikke, at Nordsjælland er behandlet ordentlig. Det er her vi tjener pengene. Vi bor i Hørsholm, men bare surt, at vi betaler skat i Horsens," siger han med direkte henvisning til udligningsordningen.

"Der skal ses alvorligt på en ny udligning, hvor det bør hænge sammen med borgernes rådighedsbeløb. Op mod 30 procent af den skat, vi betaler her, går til kommuner, der er dårligere drevet end fx Hørsholm. I Jylland har de 1,5 gange så mange ishockeyhaller og dobbelt så mange sportshaller end vi har herovre, hvor borgere rask væk betaler 100.000 kroner i ejendomsskat, mens jeg har nogle venner, der bor med udsigt over Mariager Fjord, slipper med 1.200 kroner årligt," pointerer Otto B. Christiansen.

Ikke godt nok

"Jeg bliver indigneret over, at vi i Nordsjælland forfordeles, og jeg synes ikke, at de folkevalgte i Nordsjælland har gjort det godt nok. Hverken når det gælder tog- og trafikinvesteringer og som nævnt ejendomsskatter og udligningen," understreger den konservative kandidat videre.

Jeg bliver indigneret over, at vi i Nordsjælland forfordeles, og jeg synes ikke, at de folkevalgte i Nordsjælland har gjort det godt nok

"Der er bygget en motorvej fra Herning til Holstebro, hvor der kører 6.000 bilister i døgnet, mens vi på Hillerød-forlængelsen - der er en landevej - har 60.000 bilister. Trafikinvesteringen i det jyske er på 12 milliarder. På Sjælland er der givet 4 milliarder," tilføjer han.

Otto B. Christiansen stiller op til Folketinget for Det Konservative Folkeparti.

Otto B. Christiansen stiller op til Folketinget for Det Konservative Folkeparti. Foto: Fred Jacobsen

Han vil gerne lægge vægt på, at han er lokal kandidat i Nordsjælland, der ved, hvor skoen trykker. Måske modsat de kandidater, der slet ikke bor i regionen. Anders Samuelsen, der bor i Horsens, befinder sig ifølge Hørsholm-kandidaten ikke på den brændende platform, når Kystbanen ikke kører og sætter sig nok ikke ind i, at Hørsholm Kommune ligger på en trist femteplads over antallet af indbrud på dansk og europæisk plan.

Satser på sociale medier

Trods sine 62 år har Otto B. Christiansen valgt at satse hele sin valgkampagne på Facebook og går bevidst en bue uden om de traditionelle medier.

"Vi tror, at sociale medier er fremtiden - og når man ikke har mere at føre kampagne for end jeg har, så er det Facebook, jeg får mest ud af det. Foreløbig har jeg ramt 11.000 borgere for 50.000 kroner med mine videoer," oplyser Otto B. Christiansen.

Han håber også på Mette Abildgaard-effekten. At partiets spidskandidat i Nordsjællands Storkreds kan udløse mandat nummer to. Og med den medvind, han oplever, Det Konservative Folkeparti har for tiden, så tror han, at det er inden for rækkevidde.

Pension som 60-årig

Otto B. Christiansen sluttede sin erhvervskarriere som direktør i Dansk Annoncørforening for to år siden. Det var et planlagt mål, da han femten år tidligere lavede sin opsparingsplan, der skulle gøre det muligt at trække sig tilbage som 60-årig.

Ud over det politiske har han kastet sig over frivillige arbejdsopgaver, bl.a. i Kræftens Bekæmpelse, i FOF-bestyrelsen og repræsentantskabet for Hus & Markedsføring og RealDania. Derudover er han specialevejleder på CBS.

Privat er han gift, far til tre voksne drenge, der foreløbig har givet ham et barnebarn.

Publiceret 03 June 2019 08:30