Nu kan kunderne igen rulle op på første sal af Hørsholm Midtpunkt. Tirsdag blev der sat strøm til, og her i dag fredag samt lørdag og søndag fejres det med aktiviteter i Midtpunkt.

Nu kan kunderne igen rulle op på første sal af Hørsholm Midtpunkt. Tirsdag blev der sat strøm til, og her i dag fredag samt lørdag og søndag fejres det med aktiviteter i Midtpunkt. Foto: Morten Timm

Efter et halvt års trappemotion:

Nu ruller det igen for Midtpunkt

Seks måneder uden rulletrapper i Hørsholm Midtpunkt er slut. På centertorvet er der installeret ny, mens det trækker lidt ud med butikscentrets anden rulletrappe

Af
Morten Timm

Efter næsten et halvt år uden rulletrapper kan Hørsholm Midtpunkt igen tilbyde kunderne en automatisk og glidende transport op til centrets første sal.

Tirsdag efter pinse blev der trykket på startknappen, og den helt nye rulletrappe ved centertorvet begyndte at køre, oplyser Ulla Wendt, markedschef i Hørsholm Midtpunkt.

"Ja, endelig og nu glæder vi også over, at vi igen har en rulletrappe, og det fejrer vi med forskellige aktiviteter her i dag fredag samt både lørdag og søndag," oplyser Ulla Wendt.

Ikke sjov periode

Hun erkender, at der har taget lang tid med at få rulletrappen tilbage, men det er et stort og omfattende projekt med specialfremstilling i Tyskland.

"Vi ved godt, at det ikke har været en sjov periode for hverken kunder og butikker på førstesalen - og det har da haft en betydning for kundetiltrækningen til," siger markedschefen til Ugebladet, men tilføjer, at der også var en kunde, der spurgte hende, hvor han nu skulle få sin motion henne.

Elevatoren i Hørsholm Midtpunkt har været flittigt brugt det sidste halve år, men nu er den hurtigste vej til centrets første sal igen rulletrappen på centertorvet.

Elevatoren i Hørsholm Midtpunkt har været flittigt brugt det sidste halve år, men nu er den hurtigste vej til centrets første sal igen rulletrappen på centertorvet. Foto: Morten Timm

Det var to dage før jul, at Hørsholm Midtpunkt besluttede at stoppe rulletrapperne. Det skete efter deres nye servicefirma meddelte, at der var en sikkerhedsrisiko forbundet med at bruge dem.

"For os er kundernes sikkerhed selvfølgelig i centrum, og vi ønskede ikke at udsætte nogen for en sikkerhedsrisiko ved at lade trapperne køre. Derfor slukkede vi dem med det samme," siger Ulla Wendt videre.

Næste etape

De næste fire-fem måneder bliver den nyåbnede rulletrappe, den eneste i centret, for Dades, der ejer Midtpunkt, er i gang med at overveje en ny placering til den rulletrappe, der har ligget ved siden af SuperBrugsen i den anden af centret.

"Vi er i fuld gang med at projektere placeringen af en ny dobbelt rulletrappe med det mål at kunne optimere kundeflowet og skabe en bedre adgang til førstesal," oplyser Jakob Møller, kommerciel direktør hos Dades.

Den gamle rulletrappe ved siden af SuperBrugsen blev 'pillet' ud i pinsen, og den kommende nye rulletrappe bliver formentlig placeret et andet sted.

Den gamle rulletrappe ved siden af SuperBrugsen blev 'pillet' ud i pinsen, og den kommende nye rulletrappe bliver formentlig placeret et andet sted. Foto: Morten Timm

"Vores plan er umiddelbart at flytte den ud i centergangen og nedlægge den enkelte rulletrappe ud for blomsterbutikken. Lige nu er vores rådgivere ved at undersøge, hvor den bedst kan placeres i samme ende af centret ved den store svingdør," siger Jacob Møller.

Han tilføjer, at en flytning vil kræve nogle konstruktionsmæssige tiltag, herunder med placering af tekniske installationer til rulletrappen i kælderetagen.

Klar til efteråret

Jacob Møller forventer dog, at den nye rulletrappe bliver klar i løbet af efteråret.

Endnu kender den kommercielle direktør ikke de endelige udgifter for udskiftningen af rulletrapperne, men det er en stor investering, forsikrer han.

"Men det er en facilitet, vi skal have i Hørsholm Midtpunkt," fastslår direktøren overfor Ugebladet.

I pinsen blev gamle rulletrappe ved siden af SuperBrugsen fjernet, og på mandag ventes der at blive opsat en almindelig trappe.

Publiceret 14 June 2019 15:30