Rungsted Gymnasium har haft studieudveksling med Indien, og her kommer de gode engelskkundskaber de danske elever til stor hjælp.

Rungsted Gymnasium har haft studieudveksling med Indien, og her kommer de gode engelskkundskaber de danske elever til stor hjælp. Pressefoto

Rungsted Gymnasium fortsætter succes med globale studieretninger

Det lokale gymnasium har fået fornyet aftale med de tre delvist engelsksprogede studieretninger frem til 2024

På Rungsted Gymnasium kan de ikke få armene ned. I postkassen lå nemlig forleden en godkendelse fra Undervisningsministeriet om, at gymnasiet frem til 2024 kan udbyde de succesrige globale studieretninger med fag som historie og kemi på engelsk.

"Det er fuldstændig fantastisk, at ministeriet har valgt at forny vores udbud af delvist engelsksprogede studieretninger. Det er et fantastisk tilbud, som vi nu fortsat kan udbyde til de mange elever fra nær og fjern, der har valgt Rungsted Gymnasium netop på grund af muligheden for at dygtiggøre sig på engelsk - på det højeste niveau i det danske gymnasiesystem," siger en glad rektor, Ruth Kirkegaard.

Her undervises i engelsk

Med Undervisningsministeriets godkendelse kan gymnasiet, som ét af de eneste i landet, gennemføre undervisning i engelsk i følgende fag:

  • Samfundsfag A, historie A og religion C. En studieretning med samfundsfag A, engelsk A og som Rungsted Gymnasium kalder 'Global Society Class'.
  • Samfundsfag A og historie A. En studieretning med samfundsfag A, matematik A. Den hedder 'Global Politics & Economy'
  • Kemi B og historie A. Studieretningen er med matematik A, fysik B, kemi B og kaldes 'Global Science'.

Derudover har Rungsted Gymnasium også fået godkendelse til undervisning på engelsk i faget erhvervsøkonomi C, som kan indgå som valgfag på flere studieretninger. Ekstremt dygtige elever

Højt niveau

Ifølge rektor Ruth Kierkegaard er eleverne ellevilde med at have undervisning på engelsk.

"De bliver eksperter i at forstå og tale engelsk på et højt niveau, de kan sætte sig ind et fagligt område på engelsk og samtidig får eleverne de eftertragtede '21st Century skills' til at agere i en global verden.

At niveauet er højt på Rungsted Gymnasium vidner en netop afsluttet eksamen i religion på én af de globale studieretninger om. Her blev der givet næsten udelukkende 10 og 12-taller.

mt

Publiceret 18 June 2019 17:30