Cykelvenner begiver sig søndag morgen ud på den 900 km lange cykeltur til Amsterdam.

Cykelvenner begiver sig søndag morgen ud på den 900 km lange cykeltur til Amsterdam. Foto: Birgit Klitgaard

900 km i sadlen:

Cykelvennerne af sted på Tour de Amsterdam

Hørsholm-holdet 'Cykelvennerne' samler ind til 'Make a Wish'-fonden, der hjælper sygdomsramte børn med at opfylde et ønske

Af
Morten Timm

Tidligt søndag hoppede det lokale hold 'Cykelvennerne' i sadlerne for at cykle den cirka 900 km lange tur til hollandske hovedstad Amsterdam.

Holdet tog afsked med familien ved Lagkagehuset i Hørsholm og lagde ud med første etape til Nykøbing Sjælland. Derefter over Langeland, Fyn og Als til Sønderborg, inden de på tredje etape kørte ind i Tyskland. Efter planen cykler de 150 km om dagen og rammer Amsterdam på lørdag 22. juni.

2500 km træning

Det er andet år i træk, at holdet - der tæller godt 20 ryttere - cykler til en europæisk hovedstad med det formål at samle ind til ’Make A Wish’-fonden, der giver sygdomsramte børn og deres familier en tiltrængt og yderst velfortjent oplevelse efter barnets ønske.

Sidste år gik turen til Prag og med på holdet er de radikales kommunalbestyrelsesmedlem Henrik Klitgaard.

For andet år i træk tager Hørsholm-cykelholdet på tur til en europæisk hovedstad for at samle ind til 'Make a Wish'-fonden.

For andet år i træk tager Hørsholm-cykelholdet på tur til en europæisk hovedstad for at samle ind til 'Make a Wish'-fonden. Foto: Birgit Klitgaard

Hele foråret har de trænet til turen på landevejen og tilbagelagt 2.500 km, for ved siden af at samle penge sammen til velgørenhedsfonden 'Make a Wish'. En af holdets store lokale sponsorer er i øvrigt Surina Cykler i Hørsholm.

Sammen med holdets 20 cykelryttere følger også et team af hjælpere.

Publiceret 19 June 2019 15:45