Der er nu politisk enighed om, at Ulvemosehuset ikke skal lukke og rives ned.

Der er nu politisk enighed om, at Ulvemosehuset ikke skal lukke og rives ned. Arkivfoto

Politisk enighed i dag:

Ulvemosehuset reddet fra lukning - men Fritidshuset sælges

Økonomiudvalget er blevet enige om at bevare Ulvemosehuset som daginstitution. Tilgengæld skal Fritidshuset sælges i udbud. Nyheden vækker glæde hos daginstitutionens formand

Af
Morten Timm

To års ihærdig kamp for at redde daginstitutionen Ulvemosehuset i Rungsted fra lukning er nu vundet.

I dag torsdag blev et samlet Økonomiudvalg nemlig enige om at bevare Ulvemosehuset som daginstitution og heller ikke bygge yderligere på det kommunale areal, hvor institutionen ligger.

Den politiske udmelding kom efter behandlingen af udviklingsplanen for Rungsted Kyst Stationsområde. Siden de første idéer om udvikling af området blev lagt frem for snart to år siden har en nedrivning af Ulvemosehuset og salg af grunden været en central del, og det har fået alle forældre i Ulvemosehuset og mange Rungstedborgere på barrikaderne for at sikre institutionens overlevelse.

Økonomiudvalget var ligeledes enige om at sælge Fritidshuset og lade det i en udbudsrunde med en byggeretsgivende rammelokalplan være op til en developer at komme med forslag til at bevare huset eller bygge nyt.

Endelig er der politisk enighed om at opføre en ny stor daginstitution på Rungsted Skoles område.

Slotved: Vi har lyttet

Selvom der fra administrationens side var lagt op til en vedtagelse af udviklingsplanen for Rungsted Kyst Stationsområde på dagsordenspunktet, valgte Økonomiudvalget at udskyde den endelig vedtagelse og 'nøjedes' med at forene sig med den politisk enighed og udmelding for derefter at arbejde videre med planen og give borgerne mulighed for at fortsat at komme med input.

"Der har været stor opbakning til Ulvemosehuset og en klar holdning til daginstitutionen og en bevarelse af udtrykket i området. Det har vi nu politisk lyttet til og skal derfor ikke længere diskutere en lukning af Ulvemosehuset," siger borgmester Morten Slotved (K) efter dagens Økonomiudvalget.

Related content

En medvirkende årsag er ifølge borgmesteren, at Hørsholm Kommune står med et stort pres på børnepasningsområdet i Rungsted og har brug for den kapacitet både Ulvemosehuset og en ny institution kan give.

Der er allerede nu planlagt et borgermøde - torsdag 15. august - hvor netop dagens udmeldinger og det videre arbejde med udviklingsplanen kan debatteres.

Herefter skal planen for Rungsted Kyst Stationsområde endelig færdiggøres og vedtages i Økonomiudvalget samt i kommunalbestyrelsen.

Stor glæde

Der var tydeligvis stor glæde at spore hos Simon Clausen, formand for Ulvemosehuset, da Ugebladet her til eftermiddag kunne overbringe ham nyheden.

"Hvis vi kan tage det her for gode varer, så er vi rigtig rigtig glade," siger Simon Clausen, men erkender også, at det har været en lang vej at nå hertil.

"Men vi vil gerne kvittere for, at politikerne har lyttet. For os har det jo været uforstående, at man ville lukke og rive en velfungerende institution ned. Samtidig er det også vigtigt, at kommunen bevarer en diversitet i udbuddet af daginstitutioner," tilføjer Ulvemosehusets formand.

Publiceret 20 June 2019 15:45