Efter 17 år i spidsen for Trommen trækker Bina Hjorth nu i mere maritim retning som formand for den nyetablerede Rungsted Havns Venner, der skal skabe aktiviteter og vækst i Rungsted Havn.

Efter 17 år i spidsen for Trommen trækker Bina Hjorth nu i mere maritim retning som formand for den nyetablerede Rungsted Havns Venner, der skal skabe aktiviteter og vækst i Rungsted Havn. Arkivfoto: Anette Sønderby Madsen

Bina Hjorth skal samle havnens venner i ny forening

Tidligere Trommen-chef Bina Hjorth er formand for den nystartede forening Rungsted Havns Venner

Af
Morten Timm

Som nyeste knopskydning har Erhvervsforeningen for Rungsted Havn etableret en ny forening - Rungsted Havns Venner (RHV - red.) - der får til opgave til at promovere havnen som et aktiv.

Første store opgave for Rungsted Havns Venner bliver årets havnefestival til august, og til at stå i front for 'havnevennerne' er Trommens tidligere og mangeårige musikchef, Bina Hjorth, valgt som formand.

Som paraplyorganisation har Rungsted Havns Venner til formål at koordinere, afvikle og udvikle aktiviteterne på Rungsted Havn.

Med andre ord betyder det at skabe opmærksomhed om havnens foreninger og deres tilbud og fremfor alt fastholde, at Rungsted Havn altid er et besøg værd, hvor der hele tiden sker noget ekstra, og der er aktiviteter året rundt, oplyses det i en pressemeddelelse fra Rungsted Havn.

Det er samtidig målet, at man med RHV's indsats kan medvirke til at skabe vækst og værdi i Hørsholm Kommune, for Rungsted Havn, for kommunens borgere, for vandsportsforeningerne og andre interessenter.

Brug for medlemmer

Ved siden af at arrangere havnefest går RHV også i gang med at skaffe medlemmer – også gerne flere til bestyrelsen – ligesom der arbejdes med nye aktiviteter.

"Om alt går vel er vi godt kørende til den første generalforsamling i marts 2020, og på længere sigt er det også håbet, at aktiviteterne vil give et overskud, så det kan give flere aktiviteter og komme vandsportsforeningerne på havnen til gode" hedder det i foreningens pressemeddelelse.

Alle med interesse i Rungsted Havn kan melde sig ind i Rungsted Havns Venner. Både enkeltpersoner, foreninger, organisationer og virksomheder, der vil støtte foreningens formål, kan optages. (En forening tæller som ét medlem).

I planerne indgår desuden at skabe særaktiviteter/særtilbud til medlemmerne, så det vil være attraktiv at være RHV-medlem.

Udover formand Bina Hjorth tæller RVH-bestyrelsen Charlotte Barslund, portrætfotograf Jette Juel Schrum, Ulla Joensen, Erling Madsen, butik Pistache og vandsportsforeningerne på Rungsted Havn.

Publiceret 21 June 2019 16:30