Hørsholm fejrer igen sankthans efter sidste års tørkeaflysning. Det sker søndag 23. juni. Pressefoto

Hørsholm fejrer igen sankthans efter sidste års tørkeaflysning. Det sker søndag 23. juni. Pressefoto

Efter knastør sommer:

Sankthans tilbage i Hørsholm

Hørsholm klar med sankthansfest efter sidste års tørkepause

Sidste år blev vi snydt for den traditionelle midfsommerfest, men nu er den tilbage: I Hørsholms sankthans, der også er en fest for de yngste borgere. Traditionen tro arrangerer kommunen nemlig sankthans for børn i samarbejde med lokale spejdere fra Bent Byg og Jon Litle.

"Du kan bage snobrød over åben ild, være med i det spændende og udfordrende opgaveløb og være med til at sende heksen til Bloksbjerg fra det flotte sankthansbål i børnehøjde. Det hele foregår søndag 23. juni fra kl. 15.00 på Kirkehalvøen ved Hørsholm Kirke. Heksen til børnenes bål bliver i år lavet af Vallerødskolens SFO," skriver Hørsholm Kommune i en pressemeddelelse.

”Jeg er meget glad for, at vores lokale spejdergrupper endnu engang bidrager til en festlig sankthans for børn og børnefamilier. Programmet for dagen er spækket med sjove aktiviteter, og det hele bindes sammen af den helt specielle stemning omkring sankthans-bålet,” udtaler Nadja Maria Hageskov, formand for Sport-, Fritid- og Kulturudvalget i Hørsholm.

Masser til de voksne

Senere på aftenen fortsætter man med det traditionelle sankthans-program, skriver Hørsholm Kommune.

"I år er vi meget stolte over at byde velkommen til kongelig kammersanger Stig Fogh Andersen, som har sunget på de helt store internationale operascener. Stig Fogh Andersen er især kendt og anerkendt for at synge de store tenorpartier fra Richard Wagners operaer, men, hvad de færreste måske ved, er, at han faktisk er født i Hørsholm. Stig Fogh Andersen vender for en stund tilbage til Hørsholm, og han synger for ved de to fællessange."

”Personligt glæder jeg mig rigtigt meget til sankthans,” fortæller Nadja Maria Hageskov, og hun fortsætter:

”Jeg forbinder sankthans med lyse sommernætter, med dejlig stemning og frem for alt med følelsen af fællesskab, når vi samles om bålet og sammen synger Midsommervisen. Jeg glæder mig til at byde alle – store som små velkommen til sankthans i Hørsholm”, siger Nadja Maria Hageskov.

Hele arrangementet foregår på Ridebanen, og det begynder kl. 15. Der er båltale Kl. 21.10 af formanden for Sport-, Fritid- og Kulturudvalget Nadja Maria Hageskov, og bålet tændes kl. 21.25 Sankt Hans bålet tændes.

Kapp

Publiceret 21 June 2019 07:31