En glad, overrasket, overvældet og meget rørt Karen Valberg efter at have fået tildelt titlen som 'Årets Frivillig 2019' i Hørsholm efter mere end 10 år med frivilligt arbejde i både Vågetjenesten, Røde Kors' genbrugsbutik, Frivilligcentret og som besøgsven. Bagved Jørgen Jørgensen, formand for Røde Kors Hørsholm.

En glad, overrasket, overvældet og meget rørt Karen Valberg efter at have fået tildelt titlen som 'Årets Frivillig 2019' i Hørsholm efter mere end 10 år med frivilligt arbejde i både Vågetjenesten, Røde Kors' genbrugsbutik, Frivilligcentret og som besøgsven. Bagved Jørgen Jørgensen, formand for Røde Kors Hørsholm. Foto: Morten Timm

Kræftsyge Karen hædret som årets frivillig:

Bevæget og rørt til tårer

78-årige Karen Valberg hædret for sine over 10 års frivillige indsats i Vågetjenesten, Røde Kors, Frivilligcentret og som besøgsven. Kræftsygdom forhindrer hende lige nu i at være aktiv

Af
Morten Timm

"Jeg er meget rørt og meget glad..."

Det var en yderst bevæget, rørt og højst overrasket Karen Valberg, der havde svært ved at holde tårerne tilbage, da hun onsdag aften blev kaldt på scenen i Trommen og hædret som 'Årets frivillig i Hørsholm 2019'.

En pris Hørsholm Kommune uddeler ved den årlige fejring af de frivillige.

"Det har jeg jo slet ikke fortjent, for jeg har ikke været aktiv hele året," undskyldte hun sig med efter formand for Social- og seniorudvalget, Thorkild Gruelund havde overrakt prisen sammen med direktør Peter Orebo Hansen.

Det sidste halve år har 78-årige Karen Valberg været syg med lymfekræft og har ufrivilligt måtte neddrosle sit frivillige arbejde.

Men prisen er ikke givet for det sidste halve år, men for de over 10 år, hvor hun har ydet en stor og trofast indsats i både Vågetjenesten, hos Røde Kors' genbrugsbutik i Hørsholm, i Frivilligcentrets Dynamocenter og som besøgsven.

"Det er så velfortjent," understregede Thorkild Gruelund.

Karen Valberg får overrakt prisen som Årets Frivillig 2019 af direktør Peter Orebo Hansen (tv.) og formand for Social- og seniorudvalget Thorkild Gruelund.

Karen Valberg får overrakt prisen som Årets Frivillig 2019 af direktør Peter Orebo Hansen (tv.) og formand for Social- og seniorudvalget Thorkild Gruelund. Foto: Morten Timm

Giver mig meget

Da Ugebladet får kontakt med dagens prismodtager er Karen Valberg staidg helt overvældet af prisoverrækkelsen og kan slet ikke finde ord.

Efter en lang karriere i Udenrigsministeriet valgte Karen Valberg at kaste sig over det frivillige arbejde, da hun gik på efterløn. Det var med Vågetjenesten.

"Jeg synes, at det er forfærdeligt at nogen skal dø alene, og jeg tænkte da også på, at jeg en dag selv kunne få brug for det," fortæller Karen Valberg om sin beslutning for at hjælpe andre.

"Det giver rigtig meget for mig at være frivillig. Man mærker det ikke mindst hos de pårørende med Vågetjenesten, der er meget taknemmelige, men også som besøgsven giver det meget. Den glæde, vi mødes med, fordi de har siddet og ventet og glædet sig til, at vi kommer," siger Karen Valberg.

Trods kræftsygdommen håber 'Årets Frivillig', at hun igen kan blive fuld aktiv igen med de mange frivillige gøremål.

Publiceret 21 June 2019 12:26