Første student i Rungsted: Lillebror Benjamin sætter huen på storesøster Victoria Brunholm Pommers hoved.

Første student i Rungsted: Lillebror Benjamin sætter huen på storesøster Victoria Brunholm Pommers hoved. Foto: Fred Jacobsen

Første student stadig studieklar:

Springer fjumreår over

Rungsted Gymnasiums første to studenter sprang ud til hue, rose, bobler og flaghejsning med hver sit 12-tal

Af
Fred Jacobsen

Der er slet ikke noget galt med et sabbat- eller fjumreår efter tre års gymnasium og afsluttet studentereksamen. Men det er ikke noget, årets første student på Rungsted Gymnasium, Victoria Brunholm Pommer, har brug for.

"Jeg har tænkt mig at søge ind på tandlægestudiet med det samme," lyder det fra Victoria, der tidligere i dag kom ud fra den sidste mundtlige eksamen i matematik med et 12-tal.

Her stod lillebror Benjamin, mor og far Susanne og Chresten samt bedsteforældrene Inge og Peter klar i skolens aula med knus, rose og bobler - og Benjamin fik æren af at sætte huen på storesøsters glade hoved.

Ud at se verden

Nærmest samtidig sprang Eva Danø ud som student - også hun fik et 12-tal i mundtlig matematik.

Eva er til gengæld frisk på at tage et sabbatår, hvor hun blandt andet vil ud at se verden, enten Mellemamerika eller Asien. I første omgang skal hun dog arbejde som lærervikar på Hørsholm Skole.

"Jeg glæder mig faktisk til at prøve 'den anden' side nu, hvor jeg selv har været elev så længe," fortæller Eva Danø efter at have hejst 800 år gamle Dannebrog op i Rungsted Gymaiums høje flagstang sammen med Victoria og vicerektor Christina Lindeman.

Publiceret 24 June 2019 11:00