Blomsterdekoratør Ulrik John bliver i dårligt humør over dette syn.

Blomsterdekoratør Ulrik John bliver i dårligt humør over dette syn. Foto: Fred Jacobsen

Grim graffiti skæmmer:

"Man bliver i dårligt humør af det"

Bølge af hærværk bag gågaden plager de forretningsdrivende

Af
Fred Jacobsen

Blomsterdekoratør Ulrik John er ikke i det bedste humør for tiden. For når han møder ind i butikken i Hovedgaden, bliver han konfronteret med et kedeligt syn: Graffiti - og bestemt ikke en smuk en af slagsen.

"Jeg bliver i dårligt humør af det," lyder det fra butiksejeren, der oplyser, at graffitihærværket har fundet sted inden for de seneste tre-fire måneder. Og ikke kun på facaden på hans butik ud mpd parkeringspladsen på Usserød Kongevej.

Også andre bygninger og mellemgangene mellem gågaden og parkeringspladasen er skæmmet af graffiti og forskellige tags, der blandt andet hylder fodboldklubberne FCK og Brøndby.

Kommer i bølger

"Det kommer i bølger," siger Ulrik John, der har var glad for en periode på en tre-fire år uden hærværk. Og det betyder, at han skal til at bekoste, at det bliver fjernet.

"Jeg tænker da på at fjerne det for egen regning," siger han og ærgrer sig over, at der går lokalpoliti op og ned ad gågaden og beder ham om at rykke et skilt 20 cm længere ind fra gaden, men ikke er der om aftenen og natten, hvor graffitimalerne er på turné.

Forringet oplevelse

Thorkild Gruelund, formand får gågadeforeningen, kalder det noget "forbandet svineri" og siger, at det er op til husenes ejere af få hærværket.

"Det er jo en forringelse af den oplevelse, folk får, når de handler," siger Gruelund, der dog glæder sig over, at det ikke sker så ofte.

Publiceret 25 June 2019 10:00