Glade studenter kastede traditionen tro huerne til vejrs fredagens dimission.

Glade studenter kastede traditionen tro huerne til vejrs fredagens dimission. Foto: Morten Timm

Se stort billedgalleri:

Smuk hyldest til årets studenter

"Riv mure ned mellem mennesker og styrk fællesskabet," sagde rektor Ruth Kirkegaard til de nybagte studenter på Rungsted Gymnasium ved dagens dimission

Af
Morten Timm

Tre års hårdt slid og slæb er nu fortid. Verden ligger for deres fødder - og det fede studenterliv er lige på nippet til at springe ud.

Fredag sad 255 nyudklækkede studenter på Rungsted Gymnasium på rad og række for at modtage deres fortjente eksamensbeviser og hyldest af rektor Ruth Kirkegaard, deres forældre og familie, der ved dagens dimission fyldte hele skolens aula op.

"På Rungsted Gymnasium har vi stærke værdier om fællesskab og gensidig respekt, og på denne skole passer vi på hinanden og giver hinanden plads. Jeg vil gerne takke jer elever for jeres indsats for at vise omverdenen, hvem vi er," sagde Ruth Kirkegaard med klar henvisning til sidste års krise, hvor gymnasiet blev omdrejningspunkt for de meget omdiskuterede puttefester.

I har et ekstra gear

Efter rektorens første skoleår på Rungsted Gymnasium kunne hun også glædeligt konstatere, at det er en stor flok studenter med den helt perfekte kombination af faglige og sociale kompetencer.

"I er sociale, optaget af fællesskabet, ambitiøse og talentfulde. Men I har også et ekstra gear. I har det ekstra overskud til både hinanden og verden udenfor RG. Både elevambassadørerne og velgørenhedsudvalget med indsamling til en ny brugt skolebus til vores partnerskole i Ghana," understregede Ruth Kirkegaard.

Rektors opfordring

Med direkte henvisning til Angela Merkels nylige tale for de nyudklækkede studerende på Harvard University, USA, og murens fald for 30 år siden, som kansleren oplevede på tætteste hold, lød opfordringen fra rektor til unge lokale studenter på Rungsted Gymnasium:

"Brug nu det ekstra overskud til at rive mure ned mellem mennesker - og brug det ekstra gear til at styrke fællesskabet - både lokalt og globalt."

"Tak for året sammen, I har givet mig et fantastisk første skoleår på RG," sluttede Ruth Kirkegaard, inden hun overrakte de 255 eksamensbeviser, og de glade unge mennesker fik lov til at kaste deres huer til vejrs og fortsætte ud i verden.

Alhokol og sammenhold

Eva Danø holdt elevtalen, og hun kaldte årets studenter for en helt særlig årgang, da de overgik fordomme og kommentarer fra sociale medier og journalister fra blade som B.T.

"Vi har stået sammen og lod være med at hæfte os ved skandalerne og det negative," sagde Eva Danø, der også rundede skolens alkoholpolitik med lidt humor.

"Den har lært os at drikke mindre, men den har også lært os at gå lige i en brandert og vise os fra vores mest ædru side," fortsætte hun og fik alle i salen til at grine.

Publiceret 28 June 2019 19:20