En stærkt lidende Sebastian Bode halvt bæres, halvt støttes i mål af bl.a. Rungstedløberen Robert Justesen (th). Billedet er Robert Justesens og de to andre løberes officielle målfoto fra halvmaraton i Hannover 7. april.

En stærkt lidende Sebastian Bode halvt bæres, halvt støttes i mål af bl.a. Rungstedløberen Robert Justesen (th). Billedet er Robert Justesens og de to andre løberes officielle målfoto fra halvmaraton i Hannover 7. april. Foto: Privat

Usædvanligt målfoto

udløste gratis billet til hjælpsom Rungstedløber

Robert Justesen inviteret til næste års halvmaraton i tyske Hannover af taknemmelig løber, der kun nåede i mål fordi Robert hjap ham

Af
Fred Jacobsen

Forleden dumpede der et brev ned i Robert Justesens postkasse i Rungsted.

Robert er en passioneret 50-årig maratonløber i Hørsholm Rungsted Løbeklub med mere end 40 løb på cv'et - plus et hav af halvmaraton.

Brevet mindede ham om et af de mere usædvanlige løb i Hannover i Tyskland i begyndelsen af april. Og da det også indeholdt et gavekort til næste års halvmaraton 26. april, kan det være, at Robert Justesen og den gavmilde afsender får hilst på hinanden.

Dejser om kort før mål

For da de senest mødtes i april, var Sebastian Bode, brevets afsender, ikke i den bedste tilstand.

Han var ikke bevidstløs, men skulle halv bæres, halvt slæbes i mål

"Kort før mål dejser en mand foran mig om. Han er vel en 15 meter foran mig. Da samaritterne sagde, at de ville tage ham ud af løbet, tog jeg og en anden løber fat i ham og ja, nærmest slæbte ham i mål. Vi syntes det var lidt synd, at han ikke ville kunne gennemføre," fortæller Robert Justesen.

"Han var ikke bevidstløs, men han skulle halvt bæres, halvt slæbes i mål," tilføjer Rungstedløberen, der skønsmæssigt 'ofrede' tre minutter af sin tid med redningsaktionen.

Manden, Robert og den anden løber bogstaveligt samlede op kort før mål i det 21,1 km lange løb, viste sig at være brevafsender Sebastian Bode, blev straks lagt på en båre og transporteret væk af de hjælpere, der var tilstede i målområdet.

To dage på sygehus

Og et par måneder senere kom brevet, hvor Sebastian Bode takkede Robert for hans indsats.

"Jeg er den løber, du hjalp med at gennemføre halvmaratonen i Hannover," skriver manden, der bor uden for Hannover, blandt andet, og fortsætter:

"Den dag var jeg fuldstændig udkørt og måtte tilbringe to dage på sygehuset. Jeg ved ikke, hvad der ville være sket uden din hjælp. Jeg takker mange, mange gange."

Robert Justesen fortæller til Ugebladet, at Sebastian havde identificeret ham og den anden løber gennem det målfoto, der blev taget. Her ser man Robert og den anden løber slæbe en stærkt lidende Sebastian Bode i mål.

Det ligger fast, at Robert Justesen skal til Hannover igen til næste forår.

"Og måske kan det lykkes at mødes med Sebastian over en frokost," lyder det fra Robert Justesen.

Publiceret 09 July 2019 08:00